
GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK ADIMLAR ATILIYOR
GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK ADIMLAR ATILIYOR
Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) koordinesinde düzenlenen, 'Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar' konulu konferans, Antalya'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Cuma günü Antalya’da gerçekleşen toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Av. Aygün Aliyeva, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin Başta olmak üzere STK temsilcileri, Türk iş dünyası yetkilileri katıldı.
ŞAHİN "TÜRK BİRLİĞİNE İNANCIMIZ TAM"
Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin: "Biz kardeşlerimizle bir olmaya mecburuz. Bu bizlere tarihimizin ve kültürümüzün mecbur kıldığı bir yükümlülüktür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk birliğinin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile dünyaya gözlerimi onun rüyaları içinde kapatacağım.’ cümleleri ile bizlere, Türk birliğini kurmamızı vasiyet etti. Bizler de Türk birliğini kurarak dünyaya adaleti, barışı ve nizamı tekrar öğreteceğiz." dedi.
ÇETİN ‘’ TÜRK DÜNYASI, KÖPRÜ GÖREVİ GÖREBİLECEKTİR’’
Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin de konuşmasında: ‘’Neredeyse tüm sektörleri kapsayan bir oluşum olan TTF’nin, Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye uzanacak yeni enerji hatları ise Avrupa ile ticari ilişkilerin gelişmesini sağlayarak, Avrupa ve Asya arasındaki 3 trilyon dolarlık ticaret göz önüne alındığında Türk dünyası, bir köprü görevi görebilecektir. Keza özel sektör temsilcilerinin de sürecin dışında kalmamaları, karşılıklı yatırım, proje ve yardım girişimleri farklı alanları kapsayacak şekilde genişletilmesine katkı sağlamaları gerekir.’’ diyerek, birlikteliğin altını çizdi. Çetin ayrıca Türkiye'nin, Türk dünyası ile dengeli ilişkiler geliştirmesi ve ortak girişimleri teşvik etmesi gerektiği vurgulayarak, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İşbirliği Formu ve Fuarı'nın Türk dünyasına hizmet etmesinden de onur duyduğunu belirtti.
.jpeg)
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01MHP’DEN BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI
- 02AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi’den Kozluk’ta Kurumsal Ziyaretler
- 03Batmanlı Güreşçi Aydın Çelik Milli Takımda
- 04Önlü, ''Okullarımız Güvende Değil, Çocuklarımız Tehlikede!''
- 05Okul Önünde Silahlı Çatışma!
- 06İTFAİYECİLER MİNİKLERLE BİRLİKTE HAFTASINI KUTLADI
- 07Bağımlılıkla Mücadelede Koordinasyon Güçleniyor
- 08Güneykent Aile Destek Merkezi’nde Dikiş Kursuna Yoğun İlgi
- 099 Ayda 13 Ton Atık Yağ Geri Dönüştürüldü
- 10Gençlik Spor Müdürlüğü 30 Kişilik Arama Kurtarma Ekibi Kuruyor
- 11Kaymakam İmrak, Pazarda Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
- 12Can Dostlarımız Güven İçinde
- 13KOZLUK DİVANI TOPLANTISI YAPILDI
- 14UMRE PARALARINI GAZZE'YE BAĞIŞLADILAR
- 15KOZLUK KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARETLERİ BAŞLADI
Henüz Yorum yok