KARANTİNADA YENİ SÜRE
14 GÜN OLAN KARANTİNA SÜRESİ DEĞİŞTİ?
Sağlık Bakanlığınca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulan kişilerle yakın temaslıların karantina süresi 10 gün olarak güncellendi.
KARANTİNA SÜRESİ 10 GÜNE DÜŞÜRÜLDÜ
Kovid-19 tanısı konulan kişilerle yakın temaslıların daha önce 14 gün olan karantina süresi 10 güne düşürüldü.
Rehberde yer alan diğer güncellemeler bu şekilde:
"Yakın temaslılar 10 gün boyunca karantinada kalır. Karantina dönemi süresince herhangi bir semptom gelişmeyen kişilerin karantinası, PCR yapılmaksızın 10. günün sonunda biter ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam eder.
Ayrıca yakın temaslı olan ve izlem süresince semptom gelişmeyen kişilerde, PCR testi sonucuna göre 7. günün sonunda karantina sonlandırılabilir.
PCR testi, ancak kapasitenin uygun olduğu durumlarda, en erken 5. günden sonra evde numune alınarak yapılabilir. PCR testi negatif çıkan ve semptom gelişmeyen kişilerde 7. günün sonunda karantina sonlandırılır.
Yakın temaslılarda karantina hiçbir şekilde 7 günden önce sonlandırılamaz. Çalışanların 8. günde işe geri dönüşleri sağlanabilir. Bu uygulama yüksek riskli kişilere (yaşlı bakımevleri, ceza infaz kurumları, bağışıklığı düşük hastalar gibi toplu yaşam alanlar) bakım verilen alanlarda uygulanmaz ancak bu kişiler toplumda uyulması gereken tedbirlere devam eder."
Rehberde ayrıca, "Pandemi döneminde hastalık yayılımının ve yakın temasın azaltılması amacıyla iş yerleri iyi havalandırması olan, 4 metrekareye 1 kişi çalışılacak alanlar şeklinde düzenlenmelidir." uyarısı da yapıldı. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HİLAL MAHALLESİ’NDE SİLAHLI SALDIRI: 70 YAŞINDAKİ YAŞLI ADAM VURULDU!
- 02AKGEYİK VE KOZAK AİLESİNİN ANKARA'DA MUTLU GÜNÜ!
- 03MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 04SU KAYIPLARINA BÜYÜK DARBE
- 05İL BAŞKANI ŞAHİN “GAZZE’DEKİ İNSANİ KRİZİN HER GEÇEN GÜN DERİNLEŞİYOR”
- 06GÖKMEN BEBEK, 62 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİ KAZANDI
- 07İL BAŞKANI ÇETİN’DEN BAŞSAVCI ARIDURU’YA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 08Batman’da Kadın İstihdamına Güç Katacak Destek
- 09MAİLO, UYUŞTURUCUNUN KOKUSUNU ALDI
- 10GİRİŞİMCİLİK AKADEMİSİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
- 11ORYANTİRİNG’TE BÜYÜK BAŞARI: 3 TAKIM TÜRKİYE FİNALLERİNDE
- 12STK TEMSİLCİLERİNE GÖĞÜS HASTALIKLARI EĞİTİMİ
- 13YENİ KENT MEZARLIK BAĞLANTI YOLU ASFALTLANDI
- 14TGK AKADEMİ ANKARA’DA HİZMETE AÇILDI
- 15KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU BATMAN TRAFİĞİNE NEFES ALDIRACAK




Henüz Yorum yok