
Ankara'ya gitmek isteyen TP işçilerine engel
Türkiye Petrollerinde (TP) çalışan Batman Petrol İş Sendikası üyesi işçiler, şirketin özelleştirilmesi sorununu ve yaşadıkları sıkıntıları anlatmak için Ankara'ya gitmek istediler.
Enerji Bakanlığına sıkıntılarını iletmek üzere otobüsle yola çıkmak istediklerini belirten işçilere güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi.
Bu duruma tepki gösteren işçiler, sendika şubesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçiler adına açıklamayı okuyan Petrol İş Sendikası Batman Şube Başkanı Şehmus Kaygusuz, TP'nin özelleşmesi sorunuyla ilgili Ankara’ya gitmeyi planladıklarını ancak alınan kararla gitmelerinin engellendiğini söyledi.
Kaygusuz, "Aslında Türkiye Petrollerinde yıllardır yaşanan olayları iki yıldır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bu şirketi bitirmeye yönelik proje üretenler bu ülkenin dostu değildir. Türkiye Petrollerini yöneten Besim Şişman ve ekibi ciddi bir gruplaşma ve iktidar savaşı verirken, maalesef işçiler burada zarar görüyor. Burası bir köyden kente dönüşmüşse bu şirket sayesindedir. Kuşaktan kuşağa devreden bir şirketi bugün bitirmeye yönelik projeler ortaya koyuyorlar." dedi.
TP'nin parçalanmaması için mücadele edeceklerini dile getiren Kaygusuz, "Enerji Bakanlığını, hükümeti yanıltan bir TPAO yönetimi var. Bugün Adıyaman, Trakya ve Ankara'dan arkadaşlarla birlikte Enerji Bakanlığı önünde bir açıklama yapacaktık ama maalesef gitmemiz engelleniyor. Bizler şirketin daha çok büyümesi, küresel dev şirketlerle mücadele edebilmesi için mücadele ediyoruz. Ama bu şirketi yönetenler maalesef bu şirketi bitirip birilerine peşkeş çekecekler. Bu şirketin parçalanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok