
"Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlanmadı"
Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, kentte herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığını söyledi.
Şarbon hastalığıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman’da herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını belirterek, olası şarbon vakasına karşı da tedbirli olduklarını kaydetti.
Ülkede son zamanlarda gündeme gelen şarbon hastalığı birçok vatandaşı tedirgin etmeye devam ederken, Batman’da da şarbon hastalığı şüphesiyle birçok vatandaş Tarım ve Orman Batman İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak şikâyetlerde bulundu.
Yapılan başvuru ve şikâyetleri değerlendirerek saha çalışmasını yaptıklarını belirten Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yaptıkları çalışmalar neticesinde herhangi bir şarbon vakasına rastlamadıklarını söyledi.
Kiyas, "Bilindiği üzere son zamanlarda özellikle şarbonla ilgili kamuoyunda ciddi bir duyarlılık oluştu. Şarbon olup olmadığıyla ilgili Kurban Bayramı sonrasında çiftçi ve vatandaşlarımızdan şarbon şüphesiyle ilgili bize bir takım şikâyet ve başvurular geldi. Bunlarla ilgili bütün başvuru ve şikâyetleri değerlendirdik ve saha çalışmamızı yaptık. Veteriner hekim arkadaşlarımız düzenli olarak ilgili ahırlara gittiler. Bu konuda şikâyetçi olan vatandaşları hastanelere yönlendirdik. Bütün bu çalışmalarımız sonucunda bugüne kadar ilimizde herhangi bir şarbon vakasına rastlanmadı." ifadelerini kullandı.
"Şarbon vakası şu ana kadar herhangi bir yerde görülmedi"
Olayı şarbon vakasına karşı önlem aldıklarını, saha çalışmalarının devam ettiğini belirten Kiyas, Batman’da şu ana kadar herhangi bir şarbon vakasına rastlanılmadığının altını çizdi.
Kiyas, şunları söyledi: "Veteriner hekim arkadaşlarımız her gün saha çalışmalarına, kontrollere devam ediyorlar. Böylesi bir vakaya rastlamadığımız için tedbirlerimizi alıyoruz. Bu konuda şikâyetleri olan vatandaşlarımız bize müracaat ederlerse bunları yeniden değerlendireceğiz. İlimizde şu ana kadar şarbon vakası herhangi bir yerde görülmedi. Kesimhanelerdeki hayvan kesimleri de veteriner hekimlerin kontrolünde yapılmaktadır. Bu tür denetimlerimizde de şimdiye kadar bu tür vakaya rastlamadık."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 02TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 03MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 046 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 05CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 06ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 07OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 08KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 09BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 10EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 11AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 12BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 13GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 14ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 15EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
Henüz Yorum yok