
BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMLARINA BAŞLADI
Batman Belediyesi kentsel dönüşüm yıkımlarına başladı
Batman Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca yürütülen İluh Deresi Kentsel Dönüşümü çalışmaları kapsamında yapılan yıkım çalışmalarına 25 Kasım 2024 tarih itibariyle devam edildi.
İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında; Hürriyet ve Akyürek mahallelerinde mesken terki yapılarak yıkım çalışmaları çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından tekrar başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan Akyürek ve Hürriyet Mahallelerinin bir kısmını içine alan rezerv yapı alanında yıkım sürecine girilmişti. İlk etapta kamulaştırmanın yapıldığı İluh Deresi çevresinde 74 binanın yıkımı gerçekleştirilmişti. Kalan 17 binanın yıkım işlemi ise 25 Kasım 2024 tarihinde başladı.
Belediye Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü: “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ‘’Rezerv Yapı Alanı’’ olarak ilan edilen Akyürek, Karşıyaka ve Hürriyet mahallelerini kapsayan alanın kentsel dönüşümü devam ediyor. İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bugüne kadar 74 bina ve 210 bağımsız birimin kamulaştırma işlemleri tamamlanmış olup, yıkım işlemleri Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Rezerv Yapı Alanı sınırı içerisinde kalan Hürriyet ve akyürek Mahallesinde bulunan binaların kamulaştırma işlemleri sonuçlanmış olup, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzce maliklerin yapıları tahliye etmeleri için hak sahiplerine tebligat gönderilmiş olup 15 günlük yasal süre tanınmıştır. Bu sürenin sonunda tahliyesi gerçekleştirilen yapıların yıkımları gerçekleştirilmeye başlandı”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok