
İŞKUR’dan yeni proje
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın istihdamının artırılması ve genç işsizlikle mücadele kapsamında “İşte Anne Projesi” ve “İşe İlk Adım Projesi” ile iş hayatına atılan kadınlara günlük 70 TL harçlık, aylık 400 kreş desteği, sağlık hizmeti verilmesi, genç işsizliği ile mücadele kapsamında hayata geçirilen “İşe İlk Adım Projesi” ile de üniversite mezunlarına önce mesleki deneyim kazandırılması ve istihdam edilmelerini sağlanması hedefleniyor.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen ‘İşe İlk Adım Projesi’ kapsamında üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alınarak mesleki deneyim kazanmalarının sağlandığını söyledi.
İşbaşı eğitim programı sonrasında istihdamları devam eden gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde 50’si tutarında destek sağlayacaklarını belirten Eviz, “Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az bir buçuk yıl daha istihdamda kalmalarını sağlamış olacağız. Bu projemiz sayesinde işverenlerimize ciddi bir ücret desteği sağlamış olacağız. İşverenlere çağrımız bu projeleri yakından takip etmeleridir.” dedi.
Eviz, “İşte Anne Projesi” ile de çalışan annelere 80 kişiye günlük 70 TL cep harçlığı, aylık 400 TL kreş desteği, sağlık hizmeti verilerek kadınların iş hayatına atılmasının önündeki dezavantajları azaltarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemekle birlikte işverenlere yeni eleman alımında maddi destek sağlamış olduklarını kaydetti.
Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Projeden yaralanmak için; sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına katılmak, imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılmak, 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam etmesi gerekir. Bu projelerin yanı sıra geleneksel mesleklerde açmış olduğumuz iki kursumuzda 50 kişiye meslek kazandırdık. Engelli istihdamının artırılması amacıyla 50 ve üzerinde işçi çalıştıran işverenlerimiz olmak üzere bütün işverenlerimizin engelli kontenjanını yakından takip ederek bu konuda istihdam artırmaya yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01VALİ CANALP "HARBİ ÇEVRECİ LAZIM"
- 02TEKNOKENT YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI
- 03MİLLETVEKİLİ ODUNCU'DAN BELEDİYE PROJESİNE SERT ELEŞTİRİ
- 046 BİN 760 AİLE ÜCRETSİZ EKMEĞE KAVUŞUYOR
- 05CHP’Lİ TANRIKULU BATSO’YU ZİYARET ETTİ
- 06ŞAAB VADİSİ YOLU ASFALTLANDI
- 07OKULLARDA GENEL TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
- 08KAÇAK YAPILARA GEÇİT YOK
- 09BATMAN’DA DÜNYA BARIŞ GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ
- 10EKMEN’DEN PETROLSPOR YÖNETİMİNE ZİYARET
- 11AK PARTİ’DEN HAFTALIK YÖNETİM TOPLANTISI
- 12BESO’DAN UMRE ZİYARETİ İÇİN ANLAŞMA
- 13GENÇLİKTEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE SICAK KARŞILAMA
- 14ÇAKAN “HUKUK DEVLETİ BAĞIMSIZ YARGIYLA MÜMKÜN”
- 15EKMEN BATMAN’DA TEMASLARDA BULUNDU
Henüz Yorum yok