Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor
Batman Üniversitesi’nde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuruluyor
Yükseköğretim Kurumu(YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, video konferans sistemiyle aralarında Batman Üniversitesi’nin de olduğu 16 ilin rektörleri ile “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Eğitimi” toplantısı gerçekleştirdi.
YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında Mart ayında başlatılan iş birliği kapsamında, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerinde bulunan ve "Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında yer alan üniversitelerdeki akademisyenlere "siber güvenlik" ve "ağ yönetimi" konularında eğitimler verilmesi kararlaştırıldı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde “Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi” kuracaklarını söyledi.
‘Yeni YÖK’ün yükseköğretimde dijitalleşmeye büyük önem verdiğini belirten Durmuş, son süreçte dijitalleşmenin öneminin daha çok ortaya çıktığını kaydetti.
4
YÖK’ün artık olağanüstü durumlar karşısında, son yıllarda çok daha hızlı karar alabilme ve çevik bir yönetim sergileyebilme kapasitesi yüksek bir kurum haline geldiğini vurgulayan Durmuş, “Üniversitemizde dijitalleşme adına önemli bir adım atıyoruz. Çalışma kapsamında üniversitemiz bünyesinde ‘Siber Güvenlik ve Ağ Yönetimi Merkezi’ kuruyoruz. Bu çalışmayla üniversitelerdeki akademisyen ve öğrencilere teknolojik yetkinlik kazandırılması amaçlanıyor. Böylece ülkemizin ihtiyaç duyduğu dijital alanda nitelikli insan kaynağına da katkı sağlanmış olacak. Bu güzel çalışmadan dolayı üniversite olarak başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç olmak üzere Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ediyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok