
''Dünya Kudüs Haftası"
Açıklamasında Kılıçarslan, Müslümanların kendi evlerini koruduğu gibi Kudüs'ü de koruması gerektiğini söyledi.
8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kudüs Haftası dolayısıyla yapılacak çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçarslan, Müslümanların, Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmaları için ellerinden gelen bütün imkânları seferber etmeleri gerektiğinin altını çizdi.
Filistin davasının, ümmetin davası olduğuna vurgu yapan Kılıçarslan, Filistin toraklarını Siyonist işgal rejimi zulmünden kurtarmak için dünyadaki bütün Müslümanların bir olması gerektiğini ifade etti.
"Kudüs Müslümanlar için çok önemlidir"
Mekke ve Medine Müslümanlar için ne kadar önemliyse Kudüs'te Müslümanlar için o kadar önemli olduğuna dikkat çeken Kılıçarslan, "Allah (Cella cellalluhü), Kur'an-ı Kerimde İsra Suresi diye bir sure indirmiştir. İsra'nın manası, Allah Teâlâ Peygamberi Hazreti Muhammed'i Beytullah'tan Kudüs'ü Şerife götürmüş, oradan da Miraç'a yani tüm mekânlardan münezzeh olan yere götürmüş. Orada Peygamber Efendimiz, 124 bin Peygamberin önünde iki rekât namaz kılıp, öyle Miraç'a çıkmıştır. Kudüs, Müslümanlar için çok önemlidir. Çünkü Müslümanların ilk kıblesi ve İslam'dan önce 124 bin Peygamberin de kıblesiydi. Mekke Müslümanlar için ne kadar önemliyse Kudüs'te o kadar önemlidir." ifadelerini kullandı.
"Gün gelecek Müslümanlar Yahudilerin yaptığı bu zulmün hesabını soracaktır"
Filistin topraklarının yılladır Yahudi zulmü altında olduğunu belirten Kılıçarslan, "Kudüs, yaklaşık 60 yıldır Yahudilerin zulmü altındadır. Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'in 15 ayetinde Yahudilere lanet etmiştir. Yahudiler Kudüs'te Müslümanları öldürüyorlar. Müslümanları memleketlerinden, evlerinden zorla çıkartıyorlar. Evlerini yıkıyorlar, çocukları, kadınları ve yaşlıları öldürüyorlar. Yaklaşık 5 milyon Filistinli memleketlerinden sürülmüş, muhaceret yaşıyorlar. Maalesef BM ve Müslüman ülkeleri bu durumu görüyor ve Yahudi zulmüne karşı çıkmıyorlar. Allah Teâlâ'nın vaadidir. Bir gün gelecek Müslümanlar Yahudilerin yaptığı bu zulmün hesabını soracaktır." diye konuştu.
"Yahudiler Allah ve Peygamberine düşmanlık etmektedirler"
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları veli edinmeyin. Onlar birbirlerinin velileridir. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah zalimler topluluğunu hidayete erdirmez." ayetini hatırlatan Kılıçarslan, şunları söyledi:
"Yahudi ve Hristiyanları dost edinen Müslüman devlet başkanları ve Arap ülkelerinin kralları şu anda Allah'ın azabına müstahaktırlar. Kur'an'da 'Yahudilerin Peygamberi çocuklarından daha iyi tanıyorlar.' buyurmasına rağmen Yahudiler, Allah ve Peygamberine düşmanlık etmektedirler. Biz Müslümanlar inanıyoruz ki yakın bir tarihte Selahaddin Eyyubi gibi birinin çıkıp, aynı o zandaki gibi Kudüs'ü Yahudilerden kurtaracaktır."
"Müslümanlar Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmalıdır"
Müslümanların, kendi evlerini koruduğu gibi Kudüs'ü de koruması gerektiğini vurgulayan Kılıçarslan "Bütün Müslümanlar Kudüs'ten mesuldürler. Nasıl ki Yahudiler gelip sizin evinizi işgal edip, sizden almak istiyor ve siz evinizi kurtarmak için elinizden ne geliyorsa yapacaksınız. Daha fazla çaba verip, Kudüs'ü kurtarmalısınız. Şu anda sadece Kudüs değil, Mekke ve Medine'de Yahudilere dost olan hainlerin elindedir. Müslümanlar gerekirse malıyla, canıyla ve bütün imkanıyla Filistin'de mücadele veren kardeşlerine yardımcı olmalıdır. Müslümanlar Filistin mücadelesini sürekli canlı tutmalıdır. Kudüs'ün özgürlüğü için dünyadaki bütün Müslümanlar seferber olmalıdırlar." çağrısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok