
İşsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlanmalı
Muhammet Şerif Durmaz beraberindeki heyetle, iş sektöründeki STK’lara yönelik başlatılan program kapsamında Genç Askon Batman Şube Başkanlığını ziyaret etti.
Ziyarette, HÜDA PAR heyetini Genç Askon Başkanı Serkan Şahin ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
Genç nüfusun çalışma hayatında karşılaştığı sorun ve sıkıntıların konuşulduğu ziyarette, gençlerin geleceğe dair kaygılarının asgari seviyeye düşürülmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir alış verişinde bulunuldu.
“İşsizlik en çok gençleri vuruyor”
Ziyarette işsizlik rakamlarıyla ilgili konuşan Durmaz, “Açıklanan işsizlik rakamlarına bakarak her dört gençten biri işsizdir. Üniversite mezunu olup iş bulamayanların sayısı gün geçtikte artmaktadır. Gençlerimiz gelecek kaygısı taşıyor. İşsizlik en çok gençleri vuruyor. Sokağa inip ‘Sizin en önemli sorununuz nedir?’ diye sorduğumuzda, insanların çoğu işsizlik ve ekonomi sorununu dile getirecek. Bu bir sorundur. Sorunun çözümü için atılacak en önemli adım bu süreçte işsizlikle mücadele için bir eylem planı hazırlamaktır.” şeklinde konuştu.
“Pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalı”
Zamların vatandaşları zor durumda bıraktığını söyleyen Durmaz, “Bir yandan pandemi süreci, bir yandan işsizlik, bir yandan zamlar, diğer yandan ekonomik kaygılar. Toplum bu gidişattan mustarip. İşsizliğe bir çözüm üretilemez ise sosyal ve siyasal sıkıntılar kaçınılmaz olur. İşin ehemmiyetine vurgu yaparak şunu diyoruz ki, bir an önce işsizliğe bir çözüm bulunmalı, özellikle diplomalı gençler başta olmak üzere işsizleri iş sahibi yapacak çözümler hayata geçirilmelidir. Var olan sorunları halının altına süpürmek ya da yokmuş gibi davranmak sorunu ortadan kaldırmadığı gibi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. O yüzden pansuman çözümler değil mutlak çözümler olmalıdır.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 02KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 03İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 04EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 05EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 06UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 07ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 08ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 09KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
- 10GAZETECİYE SORUŞTURMA ÜZÜNTÜ VERİCİ
- 11“HİZMET KALİTESİ VE İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR”
- 12UMUT KERVANI, BİNLERCE AİLEYE UMUT OLDU
- 13 Eşit ve Özgür Yaşamı Destekleme Derneği kuruldu
- 14HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 15RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
Henüz Yorum yok