
TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün, Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü olan 17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’ dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Tüzün, hem sağlık emekçilerine yönelik şiddeti hem de toplumda yaygınlaşan şiddet kültürünü kabul etmediklerini vurguladı.
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Cihan Tüzün açıklamasında sağlık sistemindeki yapısal sorunların çalışanları her geçen gün daha fazla yıprattığını belirterek “Yetersiz personel, düşük ücretler, iş güvencesinin olmaması ve artan iş yükü ile karşı karşıyayız. Üstüne bir de artan şiddetle baş etmeye çalışıyoruz” dedi. Sağlık emekçilerinin hasta ve hasta yakınlarından gördüğü fiziksel şiddetin yanında, yöneticilerin mobbing uygulamaları ve ekonomik zorlukların da şiddetin diğer biçimleri olduğunu belirten Tüzün, “Bu sorunların kaynağı piyasacı sağlık politikaları ve kutuplaştırıcı siyasi dil” ifadesini kullandı.
Ayrıca, şiddetin toplumda normalleşmesini önlemek amacıyla kamu spotları hazırlanması, eğitimin her kademesinde insan hakları ve demokratik yaşam konularına yer verilmesi gerektiğini belirten Tüzün, “Bu mücadeleyi sadece işkolumuz için değil, tüm toplumun sağlığı ve huzuru için veriyoruz” dedi. Tüzün konuşmasını, “Yaşamını yitiren tüm sağlık emekçilerini saygıyla anıyor, sağlık hakkı için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ediyoruz” diyerek tamamladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HAZİRAN’DA 64 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 02RAMANLI’DAN ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK
- 03EKMEĞE YENİDEN ZAM
- 04ÇETİN ABAYAY’IN FAİLLERİ SORULDU
- 056 AYDA 14 BİNİN ÜZERİNDE EVDE SAĞLIK ZİYARETİ
- 06AYAZ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 07SES BATMAN ŞUBESİ'NDEN TOPLU SÖZLEŞME ÇAĞRISI
- 08Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 09BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 10AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 11BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 12BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 13TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 14Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 15KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
Henüz Yorum yok