"Türkiye Engeliler Meclisine Doğru" projesi tanıtıldı
Avrupa Birliği’nin mali desteği ile yürütülen proje hakkında basın toplantısı düzenleyen Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, kurulacak olan Yerel Engelli Meclislerin hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Basın açıklamasına Türkiye Engelliler Meclisi’ne doğru projesinin sorumlusu Selen Doğan, Engellileri Koruma ve Topluma Kazandırma Dernek Başkanı Recep Tekçe, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Beyhan Özgener, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici ve basın mensupları katıldı.
Basın açıklamasını okuyan Engeliler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Şule Sepin, “Engelliler konfederasyonu olarak Batman’a geldik. Bir hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Daha önce engelli örgütlerini katılmış olduğu bir çalış tayda, engelli sorunlarının çok fazla olduğu ve engelli örgütlenmenin de çok dağınık olduğu ortaya çıkmıştı. Bu nedenle kamudan, belediyelerden ve engelli örgütlerinden bağımsız bir biçimde yerel meclisleri kurabilirsek eğer o zaman engelli sorunlarının çok daha kolay çözülebileceği ortaya çıkmıştı. Bu fikirden hareket ile bizde bir proje geliştirdik ve bu proje kapsamında bir takım çalışmalar yapıyoruz. Şimdiye kadar doğu illerinden başlayarak 14 ilde engelli meclislerini oluşturduk. Biz yerel engelli meclislerini oluştururken sadece onların organizasyonlarında destek oluyoruz. Bu mecliste engelli örgütleri, o ilin engelli birimlerindeki temsilciler bir araya gelip yerel gündemlerini belirleyerek yerel sorunları ortaya çıkarıyorlar.” ifadelerini kullandı.
STK’larla bir araya geleceklerini belirten Sepin, “Batman’da yaşamadığımız için yapacağımız toplantıda Batmanlı arkadaşlarımızın sorunlarını ayrıntılı olarak dinleyeceğiz. Genellikle engelli örgütleri bir araya geldiklerinde engellilerin can damarı olan sıkıntılı konuları dile getiriyorlar yani istihdam, eğitim gibi. Bu sorunlarla ilgilenmekten diğer sıkıntılarla ilgilenemiyorlar, yetişemiyorlar çünkü gerçekten çok sıkıntı var. İşte bu anlamda bir kolaylık sağlamayı düşünüyoruz. Batmanlı STK’lardan sıkıntıları dinleyeceğiz ondan sonra neler yapılabilir diye konuşacağız.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN 50 YILLIK MASTER PLANA GEÇTİ
- 02ÇİFTÇİ, ''ESNAFIN SORUNLARI ANKARA'DA GÜNDEMDE''
- 03İTÜ İLE BATMAN ARASINDA ULAŞIM İŞ BİRLİĞİ
- 04NECAT NASIROĞLU MEZARI BAŞINDA DUALARLA ANILDI
- 05BESOB Başkanı Kaplan, “Esnafa Konut Projesine TESK’ten destek”
- 06EKMEK TARİFESİ GÜNCELLENDİ
- 07BESO’DAN ESNAFA SOMUT DESTEK: İNDİRİMLİ ARAÇLAR TESLİM EDİLDİ
- 08KAR TEMİZLEME VE TOPLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
- 09‘’BİZ KOLTUK İÇİN DEĞİL, HİZMET İÇİN GELİYORUZ’'
- 10CEMAL KAYA “HEM MENTAL HEM FİZİKSEL AÇIDAN KAZANIMLI BİR KAMP OLDU”
- 11Rojava saldırılarını protesto ettiler
- 12İŞKUR’dan 2026’da büyük destek : Engelli ve eski hükümlülere iş kurma hibesi
- 13“GAZETECİLİK BİR KAMU GÖREVİDİR”
- 14MÜTEŞEBBİS HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI
- 15BESO’dan Karz-ı Hasen Destek Sandığı Girişimi




Henüz Yorum yok