
Uyuşturucuyla mücadele toplantısı yapıldı
Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulunun 15. Toplantısı Batman Valisi Ahmet Deniz Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.
Toplantıya; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Ardıç, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Topuz, kamu kurumlarının yöneticileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı.
Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde kurulan Madde Bağımlılığı Mücadele Alt Komisyonu tarafından gerçekleştirilen önleme, tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili kurula sunum yapıldı.
Sunumun ardından toplantıda; daha önceki İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda alınan kararlar ve gerçekleştirilen faaliyetler görüşülerek, kurul üyeleri ve STK temsilcilerinden uyuşturucu kullanımıyla daha etkin bir şekilde mücadele edilmesine yönelik yapılması gerekenler görüşüldü.
“Uyuşturucu kullanan sayısında artış var”
Uyuşturucu kullanımının çağımızın en büyük hastalıklarından biri olduğunu belirten Vali Deniz, gelişmiş toplumlar vatandaşlarını bu hastalıktan kurtarmak için milyar dolarları harcayarak mücadele ettiğini ifade etti. Batıya oranla Türkiye’de uyuşturucu kullanım oranının daha düşük seviyede olduğunu belirten Deniz, gün geçtikçe ülkemizde de uyuşturucu kullanan sayısında artışın olduğunu vurguladı.
Batman’da uyuşturucu kullanımının engellenmesi için başta aileler, eğitimciler, muhtarlar ve kurumlar olmak üzere herkese büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Deniz, ivedilikle ilgili kurumların koordineli bir şekilde okul çevrelerine ve parklara denetimlerin yapılması talimatını verdi.
Kurumlar arası koordinasyonun önemine değinen Vali Deniz, uyuşturucu ile mücadelede kurumların işbirliği içerisinde çalışarak daha etkin sonuçların elde edileceğini vurguladı.
Toplantı alınan kararların ardında sona erdi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok