
Valilik O Aileyle İlgili Açıklama
Batman Valiliği, bazı sosyal medya hesapları ile yerel basında yayınlanan "Kuru ekmekle karınlarını doyuran 6 çocuklu Şut Ailesi, hayırseverler ve yetkililerden yardım bekliyor" şeklindeki paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı.
Valilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan araştırma sonucunu kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamasında, habere konu olan Cüneyt Şut'un 39 yaşında olup seyyar işler yaptığı, eşi Berivan Şut’un 27 yaşında olup ev hanımı olduğu, 150 TL kira karşılığında gecekondu tipi bir evde kendisi, eşi ve 6 çocuğu olmak üzere toplam 8 kişi ikamet ettikleri, ailenin 6 çocuğunun olduğu ve 3 çocuğun şartlı eğitim desteğinden, 3 çocuğun da Şartlı Sağlık desteğinden faydalandıkları belirtildi.
Açıklamanın devamında, "Halen elektrik tüketim desteğinden yararlanan aileye, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Ekonomik Destek Programı kapsamında her ay, bin 153 TL yardım yapıldığı, aileye her gün sıcak yemek yardımının yapıldığı, yerel bir gazetede çocukların oyuncak talebi üzerine ailenin tüm çocuklarına oyuncak hediye edildiği, hayırsever vatandaşların aileye iş ve ev imkânı sunduğu, SYDV tarafından aileye bu güne kadar 48 bin 189 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir." denildi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01AK Parti’den Kozluk ve Sason’da yoğun teşkilat mesaisi
- 02TPAO Bölge Müdürü Karataş’tan Tarım Müdürü Tuncer’e ziyaret
- 03ASFALT HEDEFİNDE YÜZDE 64 TAMAMLANDI
- 04YETENEKLER TUVALE YANSIYOR
- 05Milletvekili Nasıroğlu’ndan Batman’a sağlıkta büyük müjde
- 06DEVA Partili Ekmen’den “Sahte Akademik Unvan” Soruları
- 07Bağımsız Öz Belediye-İş Sendikası’ndan Batmanlı İşçilere Çağrı
- 08BATSO VE DİKA’DAN YATIRIMCILARA TEŞVİK TANITIMI
- 09HENTBOL KIZ TAKIMINDAN TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
- 10‘KOMŞUM’ PROJESİYLE HEDEF 300 AİLEYE 10 BİN YEMEK
- 11İl Başkanı Gençlikle Kızılcahamam’da Geleceği Konuşuyor
- 12İLUH BULVARI AÇILIŞA HAZIR
- 13VALİ CANALP’TEN BAKAN ŞİMŞEK’E TAZİYE MESAJI
- 14ÜCRETSİZ Wİ-Fİ HİZMETİNE GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ
- 15MÜZE MÜDÜRÜ ALPER’İN AİLESİNE ANLAMLI ZİYARET
Henüz Yorum yok