“Çıtır Çileğim Projesi” hayata geçirildi
Batman’da çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un hazırladığı "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirildi.
“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı proje ile Türkiye ikincisi seçilen Lale Basut'un "Çıtır Çileğim Projesi" hayata geçirilerek çilekler cips haline getirilmeye başlandı.
Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kavaklı mezrasında çiftçilikle uğraşan Lale Basut'un, 2017 yılında “Tarımda Kadın Girişimciliğin Güçlendirilmesi” programı kapsamında hazırladığı ve ikincilik ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın elinden aldığı programın ödülüne, bir bankanın sponsorluğu tarafından destek sağlandı.
Proje ile 5 dekar üzerinde örnek çilek bahçesi kurulurken, üretilen çileklerin yenilenebilir enerji kaynaklarından olan güneş enerjisi kullanılarak katma değeri arttırıldığı belirtildi.
Çıtır Çileğim Projesini kendi köyünde hayata geçiren Lale Basut, “Sason'da çilek, sadece yaş olarak satılıyor. Projemin amacı, çileği kurutmak ve il içinde ve dışında pazarlamasını yaparak aileme katkı sağlamaktır." diye konuştu.
Çiftçilere büyükbaş düve dağıtımı yapıldı
Öte yandan, 2018 Genç Çiftçi Projesi kapsamında Beşiri ilçesindeki projeleri kabul edilen 11 çiftçiye kişi başı 5'er adet olmak üzere toplamda 55 adet büyükbaş düve dağıtımı törenle dağıtıldı.
Ayrıca, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Çileği Geliştirme Projesi kapsamında Kozluk ve Sason ilçelerindeki 56 çiftçiye de 3'er adet dekarlık alanda olmak üzere toplamda 675 bin adet çilek fidesi dağıtımı yapıldı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP'TAN OBJEKTİF'E 13. YIL KUTLAMASI
- 02VALİ CANALP, BEŞİRİ’DE VATANDAŞLARLA İFTARDA BİR ARAYA GELDİ
- 03DİKA’DAN 301 MİLYON TL’YE KADAR DESTEK
- 04TÜRK KIZILAYI GAZZELİLERLE KAHİRE’DE BULUŞTU
- 05224 PARKTA GÜBRELEME ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR
- 06BATMAN’A GENÇLİK VE SPOR ALANINDA YENİ YATIRIMLAR
- 07PETROLCİTY AVM, BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 08BELEDİYEDEN ÇÖLYAK HASTALARINA RAMAZAN DESTEĞİ
- 09Batman Gıdacılar Ticaret Merkezi esnafı iftarda buluştu
- 10TPAO BATMAN PETROLSPOR ALTYAPISI BURSA’DA PARLADI : U-14’TE 5 MADALYA
- 11TEMA Vakfı Gönüllü Öğretmenleri Grand Hasankeyf Hotel’de buluştu
- 12OBJEKTİF 13. YILINI KUTLUYOR
- 13STK’LAR İFTAR PROGRAMINDA BİR ARAYA GELDİ
- 14MELE MUSTAFA BARZANİ, BATMAN’DA ANILDI
- 15VALİ CANALP, ÇALIŞAN GAZETECİLERİ AĞIRLADI




Henüz Yorum yok