BATÜ’DE ATATÜRK SERGİSİ DÜZENLENDİ
BATÜ’DE ATATÜRK SERGİSİ DÜZENLENDİ
Batman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Askeri, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Büyük Zaferin 100. Yılı Uluslararası Sempozyumu’ kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı (ATAM) ile Batman Üniversitesi iş birliğinde “Atatürk” temalı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Petrol City AVM’de gerçekleştirilen serginin açılışına ATAM Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, üniversitemizin yöneticileri, sempozyum katılımcıları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının arşivinde bulunan fotoğraflardan oluşan serginin açılışında konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinde planlanan etkinliklerin ilkinin Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde bir sempozyum düzeyinde yapılmasının ve bu sempozyum kapsamında ‘Atatürk’ temalı bir serginin düzenlenmesinin Batman Üniversitesi için gurur verici olduğunu belirtti.
Ülkenin milli ve manevi değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Rektör Demir, gerek sempozyumda gerekse de fotoğraf sergisinde Batman Üniversitesini paydaş seçen Doç. Dr. Yüksel Özgen’e ve Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı üyelerine teşekkür etti. Batman halkının da bu önemli sergiyi görmeleri gerektiğini vurgulayan Rektör Demir, sergiye davet çağrısıyla sözlerini tamamladı.
ATAM Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen ise Büyük Taarruzun 100. Yıldönümü için yurt genelinden büyük bir katılımla Batman’da olduklarını belirtti. Atatürk temalı sergiyi değerli Batman halkıyla da buluşturmak istediklerini söyleyen Özgen, serginin 7 gün boyunca herkese açık olacağını ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından sergiyi gezen katılımcılara, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı yetkilileri tarafından fotoğraflar hakkında bilgiler verildi.


Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 02“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”
- 03POLİSLER ÇAY KENARINDA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ
- 04KAPLAN’DAN RAMAZAN MESAJI
- 05SAADET’TEN BATSO’YA ZİYARET
- 06KARDEŞ ŞEHİR İŞ BİRLİĞİ GÜÇLENİYOR
- 07İLHAN TAŞKIRAN’A ULUSLARARASI GÖREV
- 08FATMA ŞAHİN’DEN AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NA ZİYARET
- 09PARK AYDINLATMA SİSTEMLERİ GENEL BAKIMDAN GEÇİYOR
- 1035 FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI
- 11TEMİZLİK KAMPANYASI 3 MAHALLEDE DEVAM ETTİ
- 12Beşiri’de 14 Engelliye Akülü Sandalye Desteği
- 13CANSUYU DERNEĞİ’NDEN RAMAZAN ÖNCESİ 400 AİLEYE YARDIM
- 14HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ DUALARLA AÇILDI
- 15NASIROĞLU’NDAN ZİYARET TURU




Henüz Yorum yok