Elektrik borcu olan 417 kişiye icra takibi
DEDAŞ, kayıt dışı kullanım oranının yüzde 75 dolayında olduğu dağıtım bölgesinde, alacaklarını hukuki yoldan tahsil edebilmek için harekete geçti. Borçlu abonelerin listesini çıkaran şirket, sadece Batman’da son 10 günde 417 borçlu müşterisi hakkında icra takibi başlattı.
Müşterilerinin mağdur olmaması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanıldığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, bu çerçevede borcu bulunan müşterileri ile telefon, mesaj ve e- mail dışında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiğini belirttiler.
Tüm bu diyalog yollarını deneyip olumlu bir sonuç alamamaları durumunda hukuki kanalları devreye soktuklarını ifade eden yetkililer, bu nedenle bazı aboneler hakkında icra takibi başlatıldığını kaydetti.
Savcılığa yapılan suç duyuruları sonucunda sadece Batman il merkezi ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde 417 kişi hakkında icra takibi başlatıldığını açıklayan DEDAŞ yetkilileri, diyalog yolu tükenen borçlu müşterileri ile ilgili hukuki işlemler yapılmasına devam edildiğini, bu nedenle söz konusu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini ifade ettiler.
‘Borçlarınızı ödeyin’ çağrısı
Şirket yetkilileri, aboneleri icraya verme taraftarı olmadıklarının altını çizerek, “Müşterilerimizden ricamız, icra işlemi başlamadan kendileri ile görevlilerimiz tarafından diyalog kurulduğunda borçlarını ödemeleridir. Müşterilerimizden yüklü miktarda alacağımız var. Sabırla ödemelerini bekledik, ancak tüm iyi niyetimize ve tüm çağrılarımıza rağmen bazı müşterilerimizden borçlarını ödeme noktasında olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle de hukuki kanalları devreye soktuk. Savcılığa yaptığımız başvurular sonunda Batman’da son 10 günde 417 kişi hakkında, ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı. Müşterilerimizden, diyalog sürecinden yararlanmalarını ve borçlarını ödeme konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok