Batman Valiliği Suriyeli aileye sahip çıktı
Batman'da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Suriyeli aileye, Batman Valiliği sahip çıktı.
İLKHA'nın "Batman'da yaşam mücadelesi veren Suriyeli ailenin dramı yürek burktu" haberi üzerine harekete geçen Batman Valiliği, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren 6 nüfuslu Suriyeli aileye sahip çıktı.
Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman'da derme çatma yıkık bir evde yaşayan 6 nüfuslu Hamit Muhammed ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım beklemişti.
İLKHA'nın haberi üzerine harekete geçen Batman Valiliği, aileye kiralık ev tutup, sosyal uyum yardımı bağladı. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağlı Sosyal Marketten giyim yardımı yapılan aileye, Aşevinden günlük sıcak yemek yardımının da yapıldığı belirtildi.
Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden Suriyeli Muhammed ailesi ile ilgili basında ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar üzerine Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yapılan sosyal incelemenin ardından; aileye kiralık bir ev tutuldu ve aile yeni evlerine yerleştirildi. Ayrıca aileye, sosyal uyum yardımı bağlandı (aylık kişi başı 120,00 TL), Sosyal Marketten giyim yardımı ve Aşevinden günlük sıcak yemek yardımı yapılmaktadır." denildi.

Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TEMİZ BİR BATMAN İÇİN SAHADALAR
- 02ÇİFT ÇEVRE YOLU İÇİN BÜYÜK ADIM
- 03BARO BAŞKANI ÇAKAN, HAKKARİ BAROSU’NUN AÇILIŞINA KATILDI
- 04BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 05BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 06BAŞKAN GÜNEŞ, DİYALOG GÜÇLENDİRME TOPLANTISINA KATILDI
- 07YANGINDAN ZARAR GÖREN FİRMALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
- 08“UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TÜM KURUMLAR ORTAK HAREKET ETMELİ”
- 09Objektif Gazetesi ve Radyo Yüksel'den Gastronomi Turizmine Anlamlı Ziyaret
- 10VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 11Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 12Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 13Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 14HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 15Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı




Henüz Yorum yok