EVDE İZLEM!
EVDE İZLEM!
Batman İl Sağlık Müdürlüğü Evde İzlem ekibi, 50 yaş üstü ek hastalığı veya komorbit durumu olan covid-19 pozitif vakaların adreslerinde düzenli takip ediyor.
HASTALAR UYGULAMADAN MEMNUN
Diş hekimleri ve yardımcı sağlık personellerinde oluşan evde izlem ekipleri, 50 yaş üstü ek hastalığı veya komorbit (birden fazla hastalık) durumu olan korona vakaların adreslerine düzenli şekilde giderek kişilerin ateş, nabız satürasyonlarını ölçüyor. Genel sağlık durumları belirlenen hastaların değerlendirme sonucuna göre hastaneye sevki gerekenler 112 aracılığı sevki yapılıyor. Evde İzlem ekibinden hizmet alan 61 yaşındaki Beşir Bilir, yaklaşık 16 gündür evde tedavi gördüğünü belirterek: “Kardeşim trafik kazası geçirmişti. Bunun için Batman Bölge Hastanesine gitmiştik o hengâme ve üzüntüyle sosyal mesafe veya maske kullanımına dikkat edemedik. Yoğun bir süreçti, sanırım o zaman ben virüsü kaptım.. Evde tedavim başladı. Ekipler düzenli bir şekilde bizimle ilgileniyor ve tedavilerimiz düzenleniyor. Böylece kendimizi daha güvende hissediyoruz. Bunun için hepsine minnettarız” dedi.
KORONA SÜRECİNİ ANLATTI
61 Yaşındaki Bilir, koronayla ilgili yaşadıklarını ise şöyle anlattı: “Bu arada eşim de covit olmuş fakat benden daha hafif geçiriyordu. Hasta olmasına rağmen bana çok iyi baktı, hakkını ödeyemem. Bu hastalıkta bana iyi gelen üç tespitim oldu onu da paylaşmak istiyorum. Hastalığım sürecinde ayran çok tükettim, ayranın içine ekmek doğrayıp bol bol yedim. Gülsuyu şerbeti içtim. Eşimde daha çok kuru öksürük vardı, ona da sarımsaklı süt iyi geldi. Bir diş sarımsağı ezip bir bardak sütte kaynattı sabah ve akşam birer bardak içti. Lütfen herkes kendisine çok dikkat etsin. Bu hastalığın kişiyi nerede ve ne zaman yakalayacağı belli değil bir bakıyorsun ki sana yapışmış. Maske, sosyal mesafe ve temizliğe dikkat edelim.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE AİLE ODAKLI YENİ DÖNEM
- 02YAĞMUR SUYU SORUNUNA KALICI MÜDAHALE
- 03SAADET’TEN İL DİVAN TOPLANTISI
- 04MART AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 05BÖLGE EKONOMİSİNE ORTAK AKIL
- 06FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
- 07METRUK YAPILARIN YIKIMI SÜRÜYOR
- 08Nasıroğlu’ndan şampiyonluk mesajı; "O kupa Batman’a gelecek!"
- 09TEMA’DAN ÇEVRE EĞİTİMİ
- 10ECOSFER HEYETİNDEN VALİ CANALP’A SERA OTB ZİYARETİ
- 11BATMAN'DA 730. HAFTA KAYIPLAR EYLEMİ
- 12HASANKEYF'TE BAHAR
- 13BATMAN BÖLGENİN TİCARET MERKEZİ HALİNE GELDİ
- 14BAKAN BAYRAKTAR’A BATMAN İÇİN STRATEJİK ZİYARET
- 15YÜRÜYÜŞ VE SPOR ALANLARI ŞEKİLLENİYOR




Henüz Yorum yok