Öğrencilerin e-devlet şifresi kuyruğu çileye dönüştü
ÖSYS sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri kayıt telaşı sardı. Birçok üniversite, kayıtlarını e-devlet üzerinden yaptırırken öğrenciler, sisteme girmek için gerekli şifreyi PTT’den alabiliyor.
Batman'da da sadece merkez PTT'de verilen e-devlet şifresi için yüzlerce öğrencinin oluşturduğu yoğunluk çileye dönüştü. PTT önüne akın eden öğrencilerin oluşturduğu kuyruk yüz metreyi geçti.
Öğrencilerin mağdur olmaması için merkez PTT’de sadece öğrencilerin şifre alma işlemleri gerçekleştiriliyor.
Konu hakkında bilgi veren PTT Batman Merkez Müdürü Nihat Atılgan, “Üniversite kayıtlarını internet üzeri yapmak için öğrenciler e-devlet şifresi alıyor. Geçen hafta şifre alma işlemine başlayan öğrenciler, şifre almayı son güne bıraktılar. E-devlet şifresi vermek için bütün gişelerimizi başka işlem yapmayıp sadece e-devlet şifresi veriyoruz. PTT'nin diğer işlemlerini merkezde bulunan 8 şubemize yönlendiriyoruz. Şubelerin şifre verme yetkisi yok.” diye konuştu.
Saatlerce kuyrukta beklediğini ve daha yüzlerce kişi önünde olduğunu belirten Muhammed Merdan Gönül, “PTT'ye e-devlet şifresini almaya geldim. Batman'da birçok PTT şubesi olmasına rağmen sadece merkez PTT'de şifre alınabiliniyor. Son gündür biraz sıkıntı çekiyoruz. Bu durumların yaşanmaması için yetkilileri el atmasını istiyoruz. E-devlet şifresi ile kayıt yapılacağını son günlerde öğrendim. Araya Cumartesi Pazar günleri girince PTT'ler kapalıydı ve bugün haftanın ilk günü şifre almak için kuyruk metrelerce uzadı.” ifadelerini kullandı.
Fereç Batu ise şöyle konuştu: “Üniversite kaydımı yapmak için e-devlet şifremi almaya gelmişim. Biz burada bir rezalete şahit olduk. Böyle bir rezalet olamaz. Merkez PTT harici bu işlem başka yerde yapılamıyor. Böylesi bir durumda şubelerden de destek alınmalıydı. Bu rezaleti kınıyoruz.”
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN ERSOY RAKAMLARI AÇIKLADI
- 02 KÜTÜPHANELER HİZMETE GİRDİ
- 03SU BORCUNA AF YOK, YASAL SÜREÇ VAR
- 04İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KURUM VE ODA ZİYARETLERİ
- 05BARAT BAŞKANI ÇİFTÇİ "RADYOLAR YALNIZLIĞINIZI PAYLAŞAN DOSTUNUZDUR"
- 06HABİZBİNİLİLER DERNEĞİ AÇILIYOR
- 07BAKAN ERSOY, BATMAN’A GELİYOR
- 08Batman, ramazan ayını dolu dolu geçirecek
- 09TOKİ BÖLGESİNE YENİ İÇME SUYU HATTI
- 10Batman, TÜBİTAK’tan 15 ödül aldı
- 11
- 12ELMA SOKAĞI 24 SAAT AYDINLATILDI
- 13AĞAR: 30 YILLIK ESNAFIM, OYLARINIZA TALİBİM
- 1411 ARAÇTA BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
- 15MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KURULU TOPLANDI




Henüz Yorum yok