VALİLİK'TEN 'SAHTE PARSEL SATIŞI' UYARISI
Batman Valiliği ve İl Özel İdaresi’nden vatandaşlara kritik çağrı: “Sosyal medyadaki bu ilanlara itibar etmeyin!”
Batman Valiliği İl Özel İdaresi, sosyal medya üzerinden “memurkent” gibi çeşitli isimler altında yapılan sahte parsel satış ilanlarıyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu.
Yapılan açıklamada, bazı kişi ve kuruluşların, imar çalışmaları üzerinden haksız kazanç elde etmek amacıyla vatandaşları kandırdığı ve mağdur ettiği belirtildi.
“DEVLET GÜVENCESİ ALGISIYLA YANILTIYORLAR”
Valilik’ten yapılan açıklamaya göre, söz konusu ilanlarda devlet desteği varmış gibi gösterilerek parsellerin hisseli şekilde satışa sunulduğu, sözleşmelere kamu görevlilerinin isimlerinin yazıldığı tespit edildi. Ancak Batman Valiliği ve İl Özel İdaresi’nin parsel bazında herhangi bir satış veya çalışma yapmadığı vurgulandı.
YASAL OLMAYAN İŞLEMLERE SERT TEDBİR
Açıklamada, parsel bazında tapu verilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekilerek, bu tür yasa dışı satışları meşru hale getirmeye çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi. Ayrıca, sahte parsellerin zeminde fiili olarak bölünmesine yönelik denetimlerin titizlikle sürdürüldüğü, bu tür bir durumun tespiti halinde idari para cezası ve yıkım işlemi uygulanacağı ifade edildi. Batman Valiliği İl Özel İdaresi, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için şu uyarıyı yaptı : “Herhangi bir isim altında, sözde devlet destekli veya güvenceli parsel satış ilanlarına kesinlikle itibar etmeyin. Resmi kurumlarımızın onayı ve bilgisi olmadan yapılan bu satışlar tamamen yasa dışıdır.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 02KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 03BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
- 04BAĞ VE ANTEPFISTIĞI ÜRETİCİLERİNE ERKEN UYARI DESTEĞİ
- 05HÜSEYİN ŞANSİ, UZUNGÖL’DE BATMANLI İŞ İNSANLARINI ZİYARET ETTİ
- 06“TERÖRSÜZ TÜRKİYE, MİLLETİN ORTAK GELECEĞİNİN ANAHTARIDIR”
- 07Batman Asenalar Kadın Futbol Kulübü, 2. Lig’e Yükseldi!
- 08Batman’da İtfaiye Müdahale Etti, Endişe Sevinç Oldu
- 09YILIN İLK YARISINDA 152 BLOK İÇİN YAPI RUHSATI VERİLDİ
- 10HASANKEYF KAYMAKAMI BÖYÜK GÖREVİNE BAŞLADI
- 11“ULUSLARARASI POTANSİYEL SOMUT BİR PLANLA ELE ALINMALI”
- 12“ŞİMDİ SIRA ULUSLARARASI UÇUŞLARDA”
- 13617 MİLYON TL’LİK YASADIŞI BAHİS OPERASYONU
- 14“GÜVENİN OLDUĞU YERDE İSTİKBAL VARDIR”
- 15HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI




Henüz Yorum yok