Batman Üniversitesi Öğrencileri Festivale Katıldı
Batman Üniversitesi, 13-14 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 1. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’ne Merkez Kampüs ve Batı Raman Kampüslerinden 600 öğrenciyi Midyat’a götürerek yörenin kültür ve sanatını yakından tanıma fırsatı oluşturdu.
Midyat Merkezde düzenlenen yerli ve yabancı pek çok katılımcının yer aldığı festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Öğrencilerimizi davul zurna ve kemençelerle karışlayan Festival, Batman Üniversitesi öğrencilerinin Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un katılımıyla çektikleri halayla renkli görüntülere sahne oldu.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, öğrencilerimizin yörenin kadim tarihini, kültürünü ve sanatını tanıması için program düzenlediklerini, ayrıca Midyat Kaymakamlığı’nın düzenlediği bu organizasyona katkı sağlamak amacıyla geldiklerini söyledi.
Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Kaymakam Hüseyin Tekin Batman Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a katkılarından dolayı teşekkür etti.
Rektörümüz Durmuş, festivale katılan yörenin kültürünü ve sanatını yaşatan sanatkârların stantlarını ziyaret ederek, ürünlerini inceledi, festival etkinliklerini izledi.
Açılışın ardından caz sanatçısı Melis Sökmen'in konseriyle devam eden festival, Ata Saylık'ın şiir dinletisinin ardından Marev Musiki Korosu konser verdi.
Festivalde, Midyat Reyhani Grubu, Mehteran Grubu, Mardin Dinler ve Diller Korosu, Mahmut Mardinli ve Bedri Ayseli de sahne aldı.
Festivalde, gümüş ve taş zanaatkârların hünerlerini sergiledikleri stantlar, Işıklar Mahallesi otogar alanında saat 20.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok