
Batman’da İHA ve Drone kullanımı yasaklandı
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, Batman il sınırları içerisindeki kamu kurum ve kuruluşların bulunduğu bölgelerde herkes tarafından kolay temin edilen Sivil İnsansız Hava Araçları olan (İHA ve Drone) kullanımını yasakladığı duyuruldu.
Yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılacağının belirtildiği açıklamada, Batman ili sınırları içerisinde İHA veya Drone satan, satın alan, temin eden veya kullanan şahısların gerekli kayıt ve tescil işlemlerini yaptırdıktan sonra en yakın kolluk birimlerine giderek kullanım amacı, markası ve modelini bildirmekle yükümlü oldukları belirtildi.
Açıklamada, İHA veya Drone kullanımının yasak olan yerler şöyle belirtildi:
“İlimiz merkez ve ilçe sınırları içerisinde bulunan; valilik, kaymakamlıklar, MİT Bölge Müdürlüğü, askeri bölge ve lojmanları, adliye binası, Emniyet Müdürlüğü, NATO Akaryakıt Tesisi, kamu kurum ve kuruluşları, TÜPRAŞ Rafine Tesisleri ve TPAO, petrol sahaları, baraj setleri, Cezaevi bina ve tesisleri, Helikopter pistleri üzerinde, Batman Havalimanı’nın Meydan referans noktası merkez alınarak 15 kilometre yarıçaptaki alanda ve her iki yöne de uzunlamasına 22 kilometrelik alanda, NOTAM (Havacıların uçuş ve yer emniyetini etkileyecek bazı önemli durumlardan haberdar etmek için yayımlanan bildiri) kararı ile belirli ya da belirsiz süreli uçuşa yasak ilan edilen bölgelerde İHA ve Drone kullanımı yasaklanmıştır.”
İzin alınmadan gerçekleştirilen uçuşlara yönelik adli ve idari işlemler yapılacağı ifade edilen açıklamada, “Bu kararın uygulanmasına, yerine getirilmesine aykırı davranan, tatbik ve icrasına muhalefet eden, zorluk çıkaran kişiler hakkında fiil ve eylemleri ayrıca bir suç oluşturmuyorsa; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 66’ncı maddesi uyarınca yasal işlem yapılacaktır.” denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 02HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 03TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 04HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 05BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 06BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 07VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 08HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 09PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 10BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 11Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 12ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 13Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 14BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 15“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
Henüz Yorum yok