
Batman’da ‘Yaz Kur’an Kursu’ kayıtları başladı
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Yaz Kur'an Kurslarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Müftü Erhan açıklamasında, Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl okulların tatile girmesiyle birlikte açtığı yaz Kur'an kurslarının bu yıl da Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle yaş gruplarına göre çevrimiçi veya yüz yüze şeklinde gerçekleştirileceğini söyledi.
2021 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim öğretimin tek dönem halinde 5 Temmuz-20 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını bildiren Erhan, başvuruların 21 Haziran- 11 Temmuz tarihleri arasında cami, Kur'an kursları veya www.diyanet.gov.tr adresi üzerinden yapılabileceğini aktardı.
Yaz Kur'an kurslarına 4-22 yaş grubu arasındaki çocuk ve gençlerin katılabileceğini, ayrıca çocuklar için yüz yüze, gençler için online eğitim olacağını belirten İl Müftüsü Erhan, şöyle devam etti:
"Diyanet İşler Başkanlığımızın 2021 yılı Yaz Kur'an Kursları uygulama esasları çerçevesinde 4-9 yaş grubu öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna başvurup, bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecektir. 10-15 yaş arası öğrencilerin eğitimleri ise tercihlerine göre yüz yüze veya çevrimiçi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları web sitesi üzerinden alınacak. Bu yaş grubundaki öğrencilerin eğitimleri sadece çevrimiçi yapılabilecek, ayrıca Kur'an kurslarına 7 yaş ve üzeri engelli vatandaşların velileri başvuru yapabilecektir."
Diyanet İşleri Başkanlığının Covid-19 salgını sebebiyle Kur'an kursları ve camilerde tedbirlerle ilgili “Covid-19 Salgın Rehberi" hazırladığını da ifade eden Müftü Erhan şunları kaydetti:
"Yüz yüze eğitimlerde azami derecede maske-mesafe ve temizlik kuralına riayet edilerek, Başkanlığımızın belirlediği müfredat çerçevesinde çocuklarımıza, dini ve milli kültürümüzün temel değerlerinin kazandırılması için cami görevlilerimiz ve Kur’an kursu hocalarımız, yaz kursuna katılan çocuklarla, velilerimizin de desteğiyle güçlü bir iletişim kurmak sureti ile yaz kursunun etkinlik ve verimliliğini artırmaları hususunda üzerlerine düşeni yapacaklardır. Bu süreçlerin gerektiği gibi takip edilmesiyle çok verimli bir eğitim dönemi geçireceğimize inanıyorum.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok