EŞBAŞKANLARDAN ANIZ YANGINLARI UYARISI
Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, bölgede artan anız yangınlarına karşı uyarıda bulundu.
Özellikle tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bu dönemde, çiftçilerin anız yakma uygulamasının toprağa, çevreye ve topluma verdiği zararları hatırlatan Eşbaşkanlar, “Toprağımızı ve çevremizi korumak elimizde, bütün çiftçilerimize çağrımız, lütfen daha sağlıklı, verimli ve sürdürülebilir yöntemleri tercih edelim” dedi.

Yangınların tarımsal alanlarda toprağın verimliliğini ciddi şekilde düşürdüğü ve anız yakımı sonucunda toprağın üst tabakasındaki canlıların da yok olduğuna dikkat çeken Eşbaşkanlar, “Bu yangınlar, hem toprağın organik yapısına zarar veriyor hem de uzun vadede tarımsal verimliliği düşürüyor. Oysaki sürdürülebilir tarım yöntemleriyle topraklarımızı korumamız mümkün” dedi.
“YANGINLAR FELAKETLERE YOL AÇIYOR”
Anız yangınlarının sadece tarımsal alanda değil, genel çevre üzerinde de olumsuz etkiler yarattığını vurgulayan Eşbaşkanlar, “Anız yangınları havadaki karbon salınımını artırarak iklim krizini derinleştiriyor. Aynı zamanda tüm bitki örtüsü yok eden yangınlara da neden oluyor, bu da geri dönüşü olmayan çevresel felaketlere yol açıyor. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
“BİZİ BESLEYEN TOPRAĞI ÖLDÜRMEYELİM”
Anız yakmak yerine çiftçilerin modern ve çevre dostu tarım yöntemleri tercih etmeleri gerektiğini belirten Eşbaşkanlar, "Ekmeğini bu topraktan kazanan, hayatını bu topraklar üzerinde idame ettiren, bu coğrafyanın havasından soluyan tüm insanlarımızdan beklentimiz, anız yakma gibi bu yıkıcı alışkanlıktan bir an önce vazgeçilmesidir. Bizi besleyen toprağı öldürmeyelim. Toprağımızı ve çevremizi korumak hepimizin görevi ve sorumluluğu. Çünkü bu topraklarda sadece bizim değil, gelecek nesillerin de hakları saklı. Bu mirası ve onların da haklarını korumak zorunda olduğumuzu bilerek, daha yeşil ve yaşanabilir bir çevreyi hep birlikte inşa edelim" çağrısında bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok