Evin bir bölümü yıkılan aile yardım bekliyor
Çay Mahallesi 2128 Sokakta bulunan iki odalı kerpiç evde oturan 5 çocuklu Ay ailesi, evlerinin bir bölümünün yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. Ay ailesi, evlerinin çökmemesi için tavana demirlerle destek sağladığı görüldü.
Evlerinin her an yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle korkudan evde yatamadıklarını söyleyen baba Hafif Ay (46), İLKHA muhabirine, eşi ve çocuklarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

“Tavan da çökmek üzereydi”
Evde oturdukları esnada evlerinin bir bölümünün birden çöktüğünü belirten ev sahibi Hafif Ay “1975 doğumluyum, 5 çocuk babasıyım. Eskiden inşaatlarda çalışıyordum. 5 yıldır bel fıtığım nedeniyle çalışamıyorum. 5 çocuğumdan büyük oğlum başka yerde kalıyor, büyük kızım tekstilde çalışıyordu o da son üç aydır çalışmıyor. Oturduğum bu ev babama aittir. 22 Mart Pazartesi günü iki odalı evin diğer odasında otururken bir ses geldi, baktık ki diğer odamızın duvarı yıkılmış ve tavan da çökmek üzereydi.” ifadelerini kullandı.

“Üç gündür evimizde yatamıyoruz”
Hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Ay “Sosyal Yardımlaşma Vakfının bize yaptığı yardımdan başka gelirim yok. Evimizin durumunu bazı resmi yerlere bildirdik. Fakat evimizin tapusu olmadığından dolayı hiçbir yardımdan da yararlanamıyorum. Evin yıkılma korkusuyla üç gündür evimizde yatamıyoruz. Sağ olsun bir komşumuz bize evlerinin iki odalarını verdiler. Şu anda geçici de olsa eşyalarımızı oraya taşıyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden tek ricam ellerinden ne geldiyse bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok