
İlk Koordinasyon Kurulu 3. dönem toplantısı yapıldı.
Açılış konuşmasında il Koordinasyon Kurulu toplantısının genel bir değerlendirmesini yapan Vali DENİZ, yürütülen projeler ile planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.
İlimizde yapımı tamamlanan ve devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan Vali Deniz, şu bilgileri verdi: “Yatırımcı kuruluşlarımızın göndermiş olduğu yatırım izleme raporlarına baktığımızda ilimizde 16 kuruluşa ait 332 proje bulunmaktadır. Bu projelerin toplam mali tutarı 3.724.602.000,00 TL olup, biten projeler için 2017 yılı 3. Donem itibariyle 1.146.393.000,00 TL harcama yapılmıştır. 2017 yılında ayrılan ödenek tutarı ise 853.307.000,00 TL'dir. Bu ödeneğin 263.614.000,00 TL'si gerçekleştirilirken yapılan harcamanın proje genelinde nakdi gerçekleşme oranı yüzde 36,88 fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 38,50 olmuştur. 16 kuruluşa ait 332 projeden 19'u tamamlanırken, 157 projede ise çalışmalar devam ediyor. 133 proje ihale aşamasında olurken, 23 proje ise başlayamayan proje olarak kayıtlarımıza geçmiştir. Sektörel anlamda yapılan yatırımlar içerisinde tarım, ulaştırma, diğer kamu hizmetleri, madencilik, enerji, eğitim, sağlık ve yüksek öğretim projeleri yer almaktadır.”
İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, ise belediye çalışmaları ve hizmetleri ile ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Batman'da yapılan ve yapılacak projelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY, İluh Deresi projesinin Batman’ın en önemli projelerinin başında geldiğini kaydederek şöyle konuştu: “İluh Deresi’nin ıslahı ile ilgili çalışmalar sürüyor. 29 Ekim tarihinde hayata geçirilecek projeler arasında Cumhuriyet Meydanı ve 3. Etap projesi de bulunmaktadır. Cumhuriyet Meydan’ı ve 3. Etap projelerinin KDV ile birlikte belediyemize toplamdaki maliyeti 15 milyon TL olacaktır. “
Belediyenin gündeminde ve planlamasında olan ve bu projeler ile ilgili bilgiler de veren Başkan Vekili AKSOY; “Alo Tevşo Halk pazarının yeniden düzenlenmesi projelendirilirken, daha önce Nevruz alanı olarak kullanılan yerin altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından fuar alanına dönüştürülecek. Esentepe’ye camii yapılması ile ilgili iki ayrı projeye ek olarak üçüncü bir proje daha hazırlanmıştır. Bu projelerin değerlendirilmesinin ve sonuçlandırılmasının ardından, camii inşasına da başlanacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok