Molla Muhammed Said Varol salavat ve tekbirlerle defnedildi
Elim bir trafik kazası sonucu dün hayatını kaybeden ömrünü İslami davaya adayan, İslam davası için yıllarını zindanlarda geçiren ve yaklaşık 7 yıldır gurbette hayatına devam eden Molla Muhammed Said Varol, salavat ve tekbirler eşliğinde gözyaşları arasında defnedildi.
Varol’un cenazesi Van’da yapılan işlemlerin ardından konvoy halinde memleketi Batman'a getirildi. Asri Mezarlığına getirilen Varol’un naaşı kılınan cenaze namazının ardından sevenleri tarafından salâvat ve tekbirler eşliğinde gözyaşları arasında defnedildi.
Cenaze merasimine; İttihadul Ulema Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin kanaat önderleri ile âlimler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Varol’un ailesi ve sevenlerinden oluşan kalabalık bir kitle katıldı.
İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Molla Muhammed Said Varol’un vefatından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi.
Merhum Varol’un Müslümanlara büyük hizmetlerinin dokunduğunu söyleyen Şimşek, Varol’un hayatı boyunca İslami hizmetlerde bulunduğunu ifade etti.
“Hayatı İslam’a hizmette geçmiştir”
Şimşek, “Seyda bu kısa ömrüne, Allah’ın rızasından başka bir şey yerleştirmemiştir. Çocukluğu İslami tahsil etmekle geçmiştir. Gençliği İslam’a hizmette geçmiş, Allah’ın dinin yükselmesi için çalışmıştır. İslam’ın izzeti için mücadele etmiştir. Ömründe tahsil var, ilim öğretme var; ömründe cihat, tebliğ, işkence, zindan, muhaceret var. Seyda tüm ömründe insanların ıslahı için çalışmıştır. En zor dönemde korkmadan, adeta kefenini giyip İslam’a sahip çıkmıştır. İslam’dan zerre kadar taviz vermemiştir.” dedi.
“İlmiyle amil olan bir âlimdi”
Varol’un, Müslümanların ve İslam’ın derdiyle dertlendiğini vurgulayan Şimşek, “Muhacirken bile İslami hizmetlerde bulunmuştur. Hapisteyken Yusufi kardeşlerine sürekli sabrı tavsiye ederdi, onların dertleriyle meşgul olurdu. Kendi derdiyle hiçbir zaman meşgul olmamıştır. Seyda ilmiyle amil olan bir âlimdi. Her Seyda onun gibi amil, âlim, muhlis, mücahit olmalı ve ömrü İslam’a hizmette geçmelidir. Seyda halimliğiyle Hazreti Ebubekir gibiydi. İlmiyle Hazreti Ali’yi kendine örnek almış biriydi. Cesaret ve adaletiyle de Hazreti Ömer’i kendine örnek almıştı. Fedakârlığı, edep ve hayâsı ve mütevaziliğiyle de Hazreti Osman’ı kendine örnek almıştı. Ömründe salih amelden başka bir şey göremezsiniz.” diye konuştu.
“İslam’ı ilmik ilmik vücuduna nakşetmişti”
Varol’un yolunu sürdüreceklerini vurgulayan Şimşek, “Bunlarsız geçen ömür heba olmuştur. Seyda İslam’ı ilmik ilmik vücuduna nakşetmişti. Düşmanları dahi bundan başka onda bir şey bulamazlar. Seyda yaptığı bu hizmetleriyle muradına erdi ve Rabbine kavuştu. Bizler artık onu görememenin mahzunluğunu yaşayacağız. Seydaya söz veriyoruz; onun misyonunu, yolunu, ahlakını sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
“Bizler de onun gibi İslam’a hizmet etmeliyiz”
Her Müslüman’ın da Molla Muhammed Said Varol gibi İslami hizmette meşgul olması gerektiğine işaret eden Şimşek, son olarak şunları söyledi: “Bizler de onun gibi İslam’a hizmet etmeliyiz. Bizlerde onun gibi mücahit, muttaki, amil ve tüm Müslümanlara örnek olmalıyız. Bu dersi ondan almalıyız. Onun yolundan bu ahlakla yürümeliyiz.”
Varol ailesi, taziyeleri merkez Kültür Mahallesi'nde bulunan BATSO Taziye Evi'nde kabul ediyor.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok