Okul Kantincileri Sevindi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, 13 Mart 2020'den bu yana kapalı olan okul kantinlerinin açılması kararı sevinçle karşılandı.
Tüm Kantin Kafeterya Büfe Çay Ocağı ve Yemekhane İşverenleri Sendikası ve Türkiye Kantinciler Federasyonu Batman İl Başkanı Mehmet Sıddık Biçim, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin kantinlerine kavuştuğunu söyledi.
“Çok bekledik, çok mutluyuz”
Kantinciler Federasyonu İl Temsilcisi Sıddık Biçim, çok mutlu olduklarını belirterek, “Öğrenciler kantinlerine kavuştu. 19 Ekim Pazartesi tarihi itibari ile kantinlerin açılabileceği yazısı geldi. İş yerlerimizi açacağımız için çok bekledik ve çok mutluyuz. Meslektaşlarımız ilk günkü aşk ve heyecanla işlerine dört elle sarılacak ve bu onlara mutluluk verecek. Gerekli bütün hijyen kuralları en ince ayrıntısına kadar itina ile yerine getirilecek. Her zamanki gibi eldiven, maske, bone ve önlükler giyilecek ve geleceğimiz olan çocuklarımıza en iyi hizmeti sunmak için işlerinin başında olacaklar.” dedi.
“Esnaf kredisine ihtiyaç var”
Kantinlerin açılmasına sevindiklerini ancak öğrenci sayısının az olması nedeniyle işletmelerin istedikleri kazancı elde edemeyeceklerini vurgulayan Biçim, şöyle devam etti:
“Öğrencilerin okula geldikleri gün sayısı, gelen öğrenci sayısı ve gördükleri ders sayısı az olduğu için kantinden bir kazanç beklemiyorlar. Yapacakları ciro harcayacakları elektriğin parasını bile karşılamaz. Bunun için pandemi süresi boyunca biriken Bağ-Kur prim borcu, vergi, kredi kartları ve çektikleri kredi borçlarını vermeleri neredeyse imkânsız gibi görünmektedir. Ev kirası, elektrik, su, doğalgaz ve mutfak masraflarını saymıyorum bile. İşte tamda bu sebepten ötürü bizim için bir esnaf kredisine ihtiyacı var.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01DİREK VE ERTEKİN AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 02OKUYUCU SAYISI ZİRVEYE ULAŞTI
- 03OKUL ÇEVRELERİNDE 127 İŞLETMEYE GIDA DENETİMİ
- 04EŞ ZAMANLI AĞAÇLANDIRMA YAPILDI
- 05İHD: KADINA YÖNELİK ŞİDDET ARTARAK SÜRÜYOR
- 06İL ÖZEL İDARESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 1,6 MİLYAR TL
- 07NASIROĞLU “BATMAN’A OTANTİK TURİZM VE YENİ KONUTLAR GELİYOR”
- 08FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
- 09TÜBİTAK VE BOĞAZİÇİ DESTEKLİ MERKEZDE ATÖLYELER VE GİRİŞİMCİ AKADEMİSİ KURULUYOR
- 10UYUŞTURUCU OPERASYONU
- 11Batman’da “Hayat Boyu Öğrenmeyi İzleme ve Geliştirme Çalıştayı” Düzenlendi
- 12NASIROĞLU “BATMAN’DA YAPTIK, YAPIYORUZ, YİNE YAPACAĞIZ”
- 13AK Parti Batman Kadın Kolları’ndan 25 Kasım Mesajı
- 14 “TEKSTİL SEKTÖRÜNE DESTEK ŞART”
- 15ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI




Henüz Yorum yok