
Altyapı çalışmaları halkı mağdur ediyor
Batman’ın 60 bin nüfuslu Kozluk (Hazo) ilçesinde altyapı çalışmalarının ağır aksak yürüdüğünü belirten vatandaşlar, bitmek bilmeyen altyapı çalışmalarının çile ve eziyete dönüştüğünü ifade ederek, mağdur olduklarını söylediler.
İlçe sakinleri, en büyük sorunlarından biri olan altyapıya el atılmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak uzayan altyapı çalışmasının beraberinde bazı mağduriyetler getirdiğini belirttiler.
Bir yerin bitirilmeden diğer bir yerden çalışmalara başlandığını, ilçelerinin şantiye alanına çevrildiğini ve aylardır toz içinde kaldıklarını söyleyen Kozluklular, yağışların başlaması halinde ise çamur içinde kalacaklarını ifade ediyorlar.
3-4 aydır yollarının bozuk olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Mehmet Nasih Kongül, "Dükkânımın içi toz içinde. Günde 3-4 defa temizlememe rağmen yine aynı. Çok toz olduğundan müşteriler de artık gelmiyor ve bizler de dükkânımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Biz istiyoruz ki bu yolları çabuk yapsınlar. Bize hayat kalmadı. Bütün dükkânlarımız kapalıdır. Alışveriş kalmadı ve kim geliyorsa da bu ne tozdur diye almıyor. Eğer kış da gelse zaten eşyalarımızın çoğu mahvolur." ifadelerini kullandı.
"Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen yok"
Yamaçlı Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Baran ise mahallelerinde altyapının olmadığını ve yapılan şimdi yapılan altyapıdan da memnun olmadığını söyledi.
3 aydan bu yana tozun kahrını çektiklerini ve kimsenin de yolları sulama ihtiyacı dahi duymadığını belirten Baran, "Yukarı yollarda kanalizasyon suları patlamış. Yapılan altyapıdan memnun değiliz. Biz üç aydan beridir bu tozların kahrını çekiyoruz. Daha doğrusu burayı sulayan da yok. Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen de yok. Mahallenin halini görüyorsunuz. Bir de şurada gördüğünüz söz de yağmur kanalıdır. Belediyenin denetimsizliğinden dolayı bazı insanlar kanalizasyon suyunu buraya aktarmışlar, patlamış ve kokuyor. Tam okulun önünde, yetkililere de söyledik. Bugün yarın yapılacak, ama maalesef bir şey yok." dedi.
"Altyapı sağlam yapılmıyor"
Altyapı çalışmalarında yağmur suyu kanalının yapılmadığını ve yetkililere sorduklarında ise daha sonra derin kazılarak yapılacağını söylediklerini ifade eden Baran, çalışmalardan memnun olmadığını ve gerekli denetlemenin yapılmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Bu altyapıdan memnun değiliz. Küçücük borular kullanılıyor. Yukarı taraflarda görseniz boru patlamış ve her taraf kokuyor. Ama halk alışmış ve susuyorlar. Neden sustuklarını ben de bilmiyorum. Şu an gördüğünüz kanalın dibinde çocuklar var. Kaç günden beridir bu kanalizasyon kanalı açık, ne bir levha ne de bir işaret konulmuş. Bu çocuklar hastalanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Altyapı sağlam değil. Öncelikle altyapının sağlam yapılmasını istiyoruz. Şu kanallar yapıldı. Şu an büyük bir araba geçse kırılacak. Geçenlerde aşağıda kırılmıştı. Yani sağlam değiller, sağlam bir şey yapılmamış ve kırılıyorlar. Bunlar ileri de çürürler. Zaten Kozluğun hali budur. Bir şey yapacaklar, parça parça yapıyorlar. Memnun değiliz. Hizmet istiyoruz ama yapan da yok."
Altyapı çalışmalarından okul öğrencileri de olumsuz etkileniyor. Okul önlerinde bozulan yolların ve patlayan kanalizasyonların yapılmaması okul gidiş ve gelişlerinde öğrencilerin de toz ve pis koku içinde kalmalarına neden oluyor.
Öğrencilerden Enes Yıldırım, "Biz her gün okula geldiğimizde toz içinde kalıyoruz. Bizden küçük çocuklar bu kanalizasyon çukuruna düşebilir. Pis kokuyor ve yollar çok kötü. Artık yollarımızı yapsınlar." dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Uyuşturucuya Karşı Hep Birlikte Mücadele Edelim”
- 02Asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı yapıldı
- 03Kavşak düzenleme ve sirkülasyon projeleri hayata geçiyor
- 04Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türkiye birincisi oldu
- 05ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 06“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 07İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 08178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 09ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 10Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 11Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 12Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 13Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 14Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 15Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
Henüz Yorum yok