16 BİN KADINA KANSER TARAMASI
16 BİN KADINA KANSER TARAMASI
16 BİN KADINA RAHİM AĞZI KANSERİ TARAMASI YAPILDI
Batman İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından 2019 yılı içinde 16 Bin kadına Rahim Ağzı Kanseri Taraması yapıldı. 450 kadında rahim ağzı kanserine sebep olan HPV virüsü erken evrede tespit edilerek tedavileri ücretsiz yapıldı.
450 kadında HPV virüsü erken evrede tespit edildi
İl Sağlık Müdürü Dr.Mehmet Hakan Pamukçu, “2019 yılında Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 30-65 yaş aralığındaki 16 Bin kadına rahim ağzı kanseri taraması yapıldı. Yapılan taramalarla Batmanda yaşayan 450 kadında rahim ağzı kanserine sebep olacak HPV erken evrede tespit edilerek tedavileri ücretsiz yapıldı. Rahim ağzı kanserinin yanı sıra meme kanseri ve bağırsak kanserlerinin erken evrede tespitine yönelik taramalar da yapılmaktadır. Meme Kanserinin erken tanısına yönelik 8300 Mamografi çekimi, Kalın Barsak Kanserinin erken tanısına yönelik ise 13400 kişi tarandı. Tarananalar arasında pozitif tespit edilenlerin ikinci basamak hastanelerimiz tarafından tedavileri gerçekleştirilip takipleri yapılmaktadır” dedi.
Erken tanı önemlidir
2020 yılında da İlimiz Bölge Devlet Hastanesinde, 19 Mayıs Sağlıklı Hayat Merkezinde, KETEM’lerde ve Mobil Kanser Tarama Aracında rahim ağzı kanseri, meme kanseri ve kolon kanseri taramalarına devam edileceğini belirten Pamukçu, “Rahim ağzı kanseri taraması için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, meme kanseri taraması için 40-69 yaş aralığındaki kadınlar ve kolon kanseri taraması için 50-70 yaş aralığındaki kadınlar ve erkekler faydalanabilecekler. Daha çok kişiye ulaşmak adına ayrıca müdürlüğümüz tarafından oluşturulan Mobil Kanser Tarama Aracı her hafta bir sağlık ocağında rahim ağzı, meme ve kolon kanserini ücretsiz taramak üzere hizmet vermektedir. Ayrıca rahim ağzı kanseri taraması sağlık ocaklarımızda da ücretsiz yapılmaktadır. Sağlıklı yaşamak için taramalarınızı yapmak üzere merkezlerimize bekliyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok