Batman'da "Besi Organize Sanayi Bölgesi" kurulacak
Canlı hayvan potansiyelinin modern bir besicilik anlayışıyla ekonomiye kazandırılması amacıyla Batman'da "Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi" kurulmasının planlandığı belirtildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Batman Ticaret Borsası Başkanı Arif Güneş, kurulması hedeflenen Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin Batman'a büyük bir katkısının olacağını söyledi.
Batman'da yüzlerce besicinin olduğunu ve bunların kurulacak organizeyle bir araya geleceğini belirten Güneş, "Organize hayvan sanayisini Batman'a kazandırmak için son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Sayın Valimizle de yaptığımız ön görüşmede konuya çok sıcak bakıldı. Bugün konuyla ilgili yapacağımız görüşmede kesin bir sonuca gideceğiz. Batman'daki besiciler Türkiye’nin neredeyse hiçbir yerinde yok. Yüzlerce besicimiz var. Bu besicilerimizin hepsi evlerinin ya bodrum katlarında ya da bahçelerinde bulunmaktadır. İnşallah büyük bir hayvan organize sanayisini kuracağız." dedi.
"Yüzlerce insan burada istihdam edilecek"
Organizenin tam donanımlı olacağını ve yüzlerce insana istihdam sağlayacağını vurgulayan Güneş, "Bu organize sanayinin içinde kesimhanesi, yem fabrikası, alt yapısı yapılmış, sosyal tesisi olacak ve yaklaşık 350-400 çiftlik kurulacaktır. Hayvan organize sanayisini Batman'a kazandırdığımız zaman, tahmin ediyorum ki en az Organize Sanayi Bölgesi kadar kıymetli bir organizeyi şehrimize kazandırmış olacağız. Bu organizenin bizlere muhteşem faydası olacaktır. Besicilerimiz burada yılda iki kez yetiştirdikleri hayvanlarını kesime getirecekler ve kesim de organizenin içinde olacak. Kurulması düşünülen bu organizede yüzlerce insan burada istihdam edilmiş olacak." diye konuştu.
"İnşallah bu tesisi Batman'a kazandıracağız”
Hayvancılığın hem ülkemiz hem de bölge için çok önemli olduğuna işaret eden Güneş, "Hayvan organizesiyle birlikte besicilerimizi şehrimizin içinden de çıkarmış olacağız. Besicilerimiz organizede bir arada olacaklar. Nasıl fabrikalar için sanayi bölgesi kuruluyorsa hayvanlar için de bir organize sanayi kurulacak ve bu çok önemlidir. Organizenin en az 2 bin dönüm ve daha fazlasını kapsayacak şekilde planlanmaktadır. İnşallah bu tesisi Batman’a kazandıracağız. Bu tesissin kurulması tahminimce kabul de edilmiştir. Batman civarında tespit ettiğimiz 2-3 yer var. Uygun olan yerde inşallah organizeyi kurmuş olacağız." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Okullar Pazartesi Gününe Hazır
- 02YEMEK MİKTARI YÜZDE 50 ARTIRILDI
- 03504 PERSONEL İLE MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ
- 04ESNAF72.COM – BATMAN ALIŞVERİŞ PLATFORMU
- 05Şansi: Batman’da 3 Bin 810 Aile İçin Kura Günü 7 Ocak
- 06KÖY YOLLARINDA KARLA MÜCADELE SÜRÜYOR
- 07Başkan Kaplan’dan İş Yeri Mülkiyet Sahiplerine Çağrı. Yeni Yılda Kira Artışları Makul Düzeyde Yapılsın.
- 08KENT GENELİNDE BUZ SARKITLARINA MÜDAHALE
- 09ZİNCİRLER SAHNEDE KIRILACAK
- 10KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 11HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 12KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 13Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 14KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 15BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI




Henüz Yorum yok