Arı üreticilerine ekipman desteği verildi
Kozluk İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından GAP İdaresi ve İl Özel İdaresi finansman desteği ile hayata geçirilen “Arı ve Arıcı Güvende ”projesinin ekipman teslimi Vali Hulusi Şahin ve GAP Bölge İdaresi Başkan Vekili Mehmet Açıkgöz’ün katıldığı törenle yapıldı.
Bal üretiminde kalite ve verimi artırmak ile gençleri arıcılık faaliyetlerine özendirmenin hedeflendiği proje kapsamında Kozluk ilçesinde 7 arıcıya güneş enerjisi paneli ile donatılmış ve gerekli elektrik enerjisini üreten sistem bulunan 7 adet karavan ve arı kovanları törenle arıcılara teslim edildi.
Burada bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, “GAP İdaresi ilimizde Sason çileği ve Batman fıstığı gibi ürünlerin yetiştirilmesinde ön ayak olarak binlerce üreticimizi destekledi. Bölgesel kalkınmayı desteklemek amacıyla kurulan GAP İdaresinin tarımsal kalkınmanın yanı sıra bölgede kadınlarımıza yönelik ÇATOM’lar ile eğitim ve kültür alanında da çok başarılı işler yapıyor. GAP bölgemizdeki dokuz ilimizin turizm destinasyonunu geliştirme amacıyla yapılan çalışmalar da bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.” dedi.
Ardından karavanların anahtar teslimine geçildi.
Anahtar tesliminde konuşan Vali Şahin, “Arıcılık alanında Sason ve Kozluk ilçelerimizde iptidai şartlarda arıcılık yapan kardeşlerimiz, vereceğimiz bu karavanlarla daha insani bir yaşam imkanı bulabilecekler. Vereceğimiz ekipmanların üreticilerimize bol kazanç getirmesini dilerim.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Vali Hulusi Şahin başkanlığında ilçedeki köy ve mahalle muhtarlarının görüş, öneri ve ihtiyaçlarını tespit etmek amacıyla Kozluk Kaymakamlık bahçesinde muhtarlar toplantısı yapıldı.
Son günlerde ilde yaşanan Coronavirus vaka artışı ile ilgili muhtarlara uyarılarda bulunan şahin, özellikle düğünlerde kalabalık buluşmaların çok arttığı ve maske, mesafe kuralına uyulmadığı, bunun da vaka sayısının artmasına neden olduğuna değindi. Şahin, bu konuda hassas davranılmasını, aşı olma konusunda vatandaşa önderlik yapılmasını ve daha duyarlı olunmasını istedi.
Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Şahin, taleplerin ivedilikle değerlendirilmesi için ilgililere talimat verdi.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VERGİ HAFTASI KAPSAMINDA BESOB’A ZİYARET
- 02KADINLAR HASANKEYF'TE BİR ARAYA GELDİ
- 03BATMAN BELEDİYESPOR KADIN TAKIMINDAN GOL ŞOV
- 04BATMAN TURİZMDE YENİ BİR SAYFA AÇIYOR
- 05MÜFTÜ DURMUŞ: HACI OLMAK DEĞİL, HACI KALMAK ÖNEMLİ
- 06BATMAN MERKEZLİ DEV BAHİS OPERASYONU
- 07KAYMAKAM ÖZTAŞ, GERCÜŞ’TE MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI
- 08PETROL CİTY AVM’DE RAMAZAN COŞKUSU
- 0911 BİN 604 KİŞİ SÜRÜCÜ AKADEMİSİ’NDEN FAYDALANDI
- 10NASIROĞLU ÇİFTİNDEN RAMAZAN ZİYARETLERİ
- 11BATMAN SPOR LİSESİ KIZ HENTBOL TAKIMI TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
- 12VALİ, İKİ MAHALLENİN SAKİNLERİYLE ORUCUNU AÇTI
- 13ŞANSİ “RAPOR TÜRKİYE’NİN ORTAK GELECEĞİNE IŞIK TUTUYOR”
- 14324 KİLOMETRE YOL ÇİZGİSİ TAMAMLANDI
- 15DEVA'DAN RAMAZAN'DA PAYLAŞIM




Henüz Yorum yok