
36 yılın mezunları “Pilav Günü”nde buluştu
Eski adıyla Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden 1981 yılından bu yana mezun olanlar, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen programla “Pilav Günü”nde buluştu.
Merkez Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde düzenlenen programa Batman Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 1981’den bu yana mezun olanlar ile aileleri, İl Müftüsü Turgut Erhan ve Batmanlılar katıldı.
Programda okul bahçesinde 1981 ve sonrasına ait fotoğraflar sergilendi ve katılımcılara pilav dağıtıldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra mezunlar adına 1981 mezunu olan Ekrem Çiftçi bir konuşma yaptı.
Yapılan etkinlikle ilgili olarak Batman Önder Şube Başkanı Mehmet Işık, “Bu sene Batman’da 1981’den beri mezun olmuş ve günümüze kadar gelmiş bütün mezunları pilav etkinliği adı altında buluşturduk. Bu pilav, birinci pilav günümüz oldu. İnşallah bundan sonrası da bu şekilde gelecek. Amacımız günlük meşguliyetlerden dolayı bir araya gelemeyen insanları bu vesileyle bir araya getirmek. Bahanemiz pilavdı, bu amaçla böyle bir etkinlik yaptık. Geçmiş fotoğrafları sergileyen bir sergimiz de vardı. Kötü hava şartlarından dolayı istediğimiz verimde olmadı ama neticede yine de çok güzel bir katılım oldu. İnşallah gelecekte dernek, imam hatipler ve Batman adına daha bereketli ve daha güzel olacağını umuyoruz.” dedi.
Işık, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “1990 yılından önceki yılların ruhunun tekrar canlanmasına, o eski ruhu yakalamamıza vesile olmasını temenni ediyoruz. Öyle bir beklentimiz var. Çünkü yeni dönemde imam hatiplerde biraz ruh, mana ve zemin kaybı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah o eski manayı ve ruhu yakalamak için bu tarz çalışmaların vesile olacağını temenni ediyoruz. Böyle bir temennimiz var.”
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 02BATMAN ESNAFI ZORDA
- 03YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 04TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 05LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 06HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 07İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 08BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 09Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 10KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 11BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 12MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 13HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 14HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 15YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
Henüz Yorum yok