
“Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldık”
Batman Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile Belediye Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.
Proje ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Aksoy, yaklaşık 2 ayda şehre toplam 52 bin 732 ton asfalt döküldüğünü söyledi.
Belediyeyi 100 milyon TL borçla devraldıklarını belirten Aksoy, “İki önemli projemiz var: Esentepe projesi ve Yaşar Kemal Parkı projesi. Bizler 100 milyon lira borç ile devraldık. Belediyenin bugünkü mali yapısıyla bu parkları yapmamız kısa sürede mümkün değil. Esentepe Parkı’nı Çevre Bakanlığımız yapacak. Yaşar Kemal Parkı’nı da Bursa Belediyesi üstlenecek.” dedi.
İLKHA’nın gündeme getirdiği birçok kişinin ölümüne neden olan İluh Deresi ile ilgili ıslah çalışmaları yapılacağına değinen Aksoy, gelecek hafta Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından bir heyetle dere ile ilgili projeyi görüşeceklerini dile getirdi.
Aksoy, belediye araçlarına bomba bırakan kişilerle çalışmayacağını ifade ederek, “Şu an terör örgütüne üye olmaktan, ateşli silahlar kanununa muhalefet etmekten aranıp da belediyede çalışan var. Bunlarla yolumuza devam edemeyiz. Savcılıktan aranan ve kanun kaçağı olan, hırsızlık, arsızlık yapan, işe gelmeyip işi sabote eden ve takıma ayak uydurmayan varsa bunlarla çalışmam mümkün değil. Çünkü burası babamızın çiftliği değil. Belediyenin arabasında bomba çıktı bu şehirde. O bombanın oraya konmasına vesile olan, yardım eden adamla çalışmam. Silahlı terör örgütü üyesi olmaktan aranan bir kişinin belediyede çalışan olduğu konusunda bilgi geldi. Teyit edeceğim. Eğer bu bilgi doğruysa gerekeni yapacağım.” şeklinde konuştu.
Ayrıca Aksoy, belediyede bir yıldır maaş alamayan 314 işçiye bir milyon 645 TL ikramiye ödediklerini sözlerine ekledi
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 02BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 03ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 06ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 07AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 08YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 09TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 10LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 11HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 12İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 13BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 14Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 15KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
Henüz Yorum yok