
Derince sakinleri Kutlu Doğumla ilgili duygularını anlattı
Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman’ın Sason ilçesine bağlı Derince (Kaxkik) köyünde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinin ardından Peygamber âşıkları erkek, kadın ile çocuklar duygu ve düşüncelerini İLKHA (İlke Haber Ajansı) ile paylaştılar.
Bu yıl ilk defa köylerinde Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğini çok olumlu bulduğunu söyleyen Siraceddin Karabulut, “Derince köyünde öğretmenlik yapıyorum. Bu sene Peygamber Sevdalıları ilk kez burada bir Kutlu Doğum etkinliği yapılıyor. Köylüler olarak biz çok memnunuz. İnşallah devamını dileriz.” dedi.
Köy sakinlerinden Nureddin Kandemir, ise şunları kaydetti: “Peygamber Sevdalıları buraya gelmekle gerçekten bizi sevindirdiler. İçimizde böyle bir etkinliği görüp dinleyemeyen böyle bir güzellikte bulunamayan insanlarımız da var. Her yıl Kutlu Doğum etkinliğinin olmasını Peygamber Sevdalıları yetkililerinden rica ediyorum.”
Derince de yapılan Kutlu Doğum etkinliğinden çok memnun kaldıklarını dile getiren Haşim Çetinkaya da, “Köyümüzde Kutlu Doğum etkinliği yapıldığı için Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ediyorum. Platform yetkililerinden Sason’un diğer köylerinde de bu tür etkinlikleri yapmasını tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kutlu Doğum etkinliğine yakın bir köyden geldiğini söyleyen Ergin Çelik ise, “Köylerde Kutlu Doğum programı olduğunu duyduk ve etkinliğe geldik buraya. Peygamber Sevdalılarından, yalnız bununla yetinmeyip bizim köyde de Kutlu Doğum yapmasını istiyoruz. Çok güzel geçti, çok duygulandık. Allah-u Teâlâ onlardan razı olsun inşallah. Bütün köylerde yapılmasını istiyoruz. İnşallah bir dahaki seneye bizim köye de gelirler.” diye konuştu.
Duygularını aktaran H. Makbule Çelik de şunları söyledi: “Bu gün Hz. Muhammed'in (sav) mevlidi oldu. Bu köyde millet toplandı ve güzel bir etkinlik yapıldı. Allah Müslümanların hayrını kabul etsin ve Allah bizleri Hz. Muhammed’in hatırına versin. Onun hatırı için Allah bizleri yarattı. Dünya kan gülüne dönmüş durumda Allah Hz. Muhammed'in hatırı için bizleri bu durumdan kurtarsın. Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sizin davanızı kıyamete kadar devam ettirsin.”
Etkinliğe katılan çocuklar ise duygularını paylaşarak, Kutlu Doğum etkinliğinin çok güzel geçtiğini ve bu vesileyle Peygamber Efendimizi tanıdıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkürlerini ilettiler.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok