
MÜSİAD’tan Orta Vadeli Program değerlendirmesi
MÜSİAD’tan Orta Vadeli Program değerlendirmesi
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Batman Başkanı İrfan Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından açıklanan orta vadeli program hakkında açıklamalarda bulundu.
Başkan Özdemir, “Gerek yurtiçi piyasalar, gerek yurtdışındaki yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ve önümüzdeki üç yıla yönelik en önemli ekonomik reçete niteliğindeki orta vadeli programın ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. MÜSİAD olarak sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ekonomi yönetiminin orta vadeli program kapsamında ortaya koyduğu hedeflerin belirsizliği azaltarak, öngörüle birliği artıracağına olan inancımız tamdır. Bu noktada orta vadeli programın hazırlanması aşamasında iş dünyası temsilcileri olarak MÜSİAD ve diğer sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerini dikkate alınarak etkin bir istişare mekanizması işleten başta Cumhurbaşkanı yardımcımız sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız sayın Mehmet Şimşek ve ekonomi yönetiminin diğer bütün paydaşlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
“İHRACAT BÜYEMEYE YENİDEN KATKI VERECEK”
2023 yılının ilk yarısında % 3.4 lük artışı kaydeden Türkiye ekonomisi bu büyüme performansı ile küresel ekonomi içerisinde pozitif ayrışmaya devam ettiğini belirten Başkan Özdemir, “Bu kapsamda orta vadeli program hem bu yıl için belirlenen % 4.4 hem de önümüzdeki yıllara ilişkin öngörülen büyüme oranları diğer sektörün yatırım iştahı için oldukça olumlu mesajlar vermektedir. Orta vadeli program kapsamında 2023 yılı için belirlenen enflasyon tamirlerinin % 65 ile hem hane halkı hem de şirketler nezdinde piyasa gerçeklerini uygun bir seviyeye çekilmesini oldukça olumlu karşılıyoruz. Ticaret savaşları koronavirüs salgını ve Rusya Ukrayna savaşı gibi küresel sorunlar sebebiyle son yıllarda başta emtialar olmak üzere hammadde fiyatlarında büyük dalgalanmalar yaşanırken 2023 yılının ilk altı ayında net ihracatın büyümeye katkısı negatif olmuştu. Söz konusu gelişmelere karşı yıl sonunda 255 milyar dolara program sonunda ise 300 milyar doların üzerine yükseleceği öngörülen ihracatın önümüzdeki süreçte büyümeye yeniden pozitif katkı vereceğine inanıyoruz. Orta vadeli program kapsamında mali disiplinin sağlanmasına yönelik belirlenen hedefler vergi yapısında yapılacak olan reformlar ve kamu harcamalarının etkin bir biçimde yönetilmesine ilişkin atılacak adımlar oldukça pratiktir. Bu vesile ile KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin özellikle alt gelir grubuna olan etkisi daha fazla olacağı düşünüldüğünde temel gıda, temel ihtiyaç maddelerinin istisna kapsamının korunmasına gelir dağılımı ve sosyal açıdan büyük önem arz ettiğini yineliyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 028 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 03HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 04TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 05HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 06BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 07BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 08VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 09HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 10PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 11BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 12Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 13ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 14Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 15BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
Henüz Yorum yok