
Rektör Durmuş akademik yıl açılış törenine katıldı
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, YÖK tarafından organize edilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Beştepe’de düzenlenen "2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.
Törende YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birer konuşma gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Dijital teknolojilerin kullanımı ve geliştirilmesi konusunda dünyada öncü ülkeler arasına girmek istiyoruz. Ancak bu sayede ekonomik ve sosyal refah düzeyimizi gerçek manada yükseltebiliriz. Bunun için verimliliği ve rekabet gücünü yükseltecek projelere destek vereceğiz.” dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye yükseköğretiminin de dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak; sosyal, ekonomik ve çevresel ekosistemlerde, bilgiye, yeteneklere ve insanlık paydasında milli değerler manzumesine dayalı eğitim anlayışını öne koyduğunu ve 2023'ün Türkiye'sini şekillendirecek beşeri sermayeyi yetiştirmeye çalıştığını kaydetti.
Saraç, "Bu seneki başlığımız üniversitelerimizde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm ve bununla ilgili olarak bilgiye ulaşımda dünya üniversitelerinin de çalışmalarını dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacak." diye konuştu.
Ardından üniversitelerdeki bilimsel araştırma ile gerçekleştirilen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılında ilk kez hayata geçirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen "YÖK Üstün Başarı Ödülleri" uygulaması kapsamında ödül töreni gerçekleştirildi.
Erdoğan ve Saraç tarafından verilen ödüller, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride sahiplerini buldu.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’da bulunan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş, ÖSYM Başkanlığı görevine atanan Prof. Dr. Halis Aygün’ü makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileği ile tebrik etti.
Ziyarette Durmuş’a, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi iken YÖK Denetleme Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Yüksel Birinci, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Toğrul, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahir Dursun eşlik e
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok