
Yanıltıcı ekspertiz raporu mağdur etmeye devam ediyor
İkinci el araç almak isteyenler araç hakkında doğru bilgi sahibi olmak isterken çoğu zaman yanıltıcı raporlarla karşılaşıyor.
Batman’da yaşayan Osman Yılmaz, ekspertize götürerek 47 bin liraya aldığı otomobili bir gün aradan sonra ikinci ekspertize götürdüğünde tavanının değiştiğini öğrenince savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Batman merkez Veysel Karani Caddesi üzerinde esnaflık yapan Yılmaz, İLKHA muhabirine, 7 ay önce komşusundan 2012 model bir otomobil satın aldığını belirtti.
Osman Yılmaz
İkinci ekspertiz firmasının verdiği rapora göre aldığı otomobilde 25-30 bin lira zarar ettiğini belirten Yılmaz, ilk raporda otomobil tavanın orijinal olarak belirtildiği, ikinci ekspertiz raporunda ise tavanın değiştiğini öğrendiğini söyledi.
Yanıltıcı rapor ürerine otomobili geri vermek istediğini fakat otomobil sahibinin bunu kabul etmediğini söyleyen Yılmaz, oto ekspertiz ile otomobil sahibi arasında kalarak mağdur edildiğini ifade etti.
Hem aracı aldığı kişiyi hem de yanıltıcı rapor veren ekspertiz firmasını mahkemeye verdiğini dile getiren Yılmaz, yetkililerden bu tür mağduriyetlerin önüne geçmesini istedi.
“İlk ekspertiz raporunda aracın tavanı orijinal denildi”
Yanıltıcı ekspertiz raporu nedeniyle aldığı otomobilde büyük bir zarar ettiğini vurgulayan Yılmaz, “7 ay önce bu aracı iş yerimin yanımdaki bir komşumdan aldım. Ben aracı alırken konuştuklarımızın dışında bana aracın tavanının orijinal olduğu söylendi. Ben de aracı özel bir oto ekspertize götürdüm. O da bana tavanın orijinal olduğu raporunu verdi. Bende eksper raporuna güvenerek aracı o zaman 47 bin liraya aldım, 4-5 bin lira da masraf ettim ve bana 52 bin liraya mal oldu.” ifadelerini kullandı.
“Ekspertiz raporu yüzünden 25-30 bin lira zarar ettim”
Aldığı otomobilin tavanının değiştiğini bir gün aradan sonra ikinci oto ekspertiz raporunda öğrendiğini dile getiren Yılmaz, mağdur edildiğini söyleyerek şöyle dedi:
“Aracı aldıktan bir gün sonra bir akrabam aldığım aracı beğenerek ısrarla almak istedi. Ben ‘Olmaz, ailem için aldım ve satmayı düşünmüyorum. Hatta aracın arakasına çocuklarımın ismini yazdım’ desem de onu kıramadım. O da aracı bir gün arayla başka bir oto ekspertize gösterdi. Bir gün aradan sonraki ekspertiz aracın tavanının komple değiştiği raporunu verdi. Bende hemen bir gün sonra aracı aldığım kişiye giderek aracın tavanının değiştiğini ve aracını geri almasını söyledim. Araç sahibi ona verdiğim parayla kendine ev aldığını söyledi. Ben de ona bu aracı böyle alamayacağımı ve bu şekilde yaklaşık 25-30 bin lira zarar ettiğimi söyledim.”
“Ekspertiz ve araba sahibinden şikâyetçiyim”
Zararının karşılanması için 7 aydır mahkeme sonucunu beklediğini ifade eden Yılmaz, “Aracın o zaman ki değeri 30 bin lirayken bana 47 bin liraya sattılar. Bu şekilde mağdur olduğumu, aracı geri almazlarsa onları mahkemeye vereceğimi söyledim. Mağduriyetimin giderilmesi için onları 7 ay önce mahkemeye verdim. Bütün birikimimi bu araca koydum ve şu anda hiçbir şey yapamıyorum. Hem oto eksperden hem de araba sahibinden şikâyetçiyim. Beni mağdur ettiler. Yetkililerden ricam mahkeme sürecinin kısa sürede sonuçlanmasını ve mağduriyetimin giderilmesini istiyorum.” dedi
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ULAŞIM MASTER PLANI HAZIRLIĞI BAŞLADI
- 02“BU YATIRIMLAR YENİ DEĞİL”
- 03İNSAN KAÇAKÇILIĞINA KARŞI TOPLANTI
- 04178 TON TIBBİ ATIK BERTARAF EDİLDİ
- 05ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE: 8 TUTUKLAMA
- 06Sason’da ikinci tur köy ziyaretleri
- 07Vali Canalp, Sason Cobet Yaylasında ilk bal sağımına katıldı
- 08Hasankeyf Kaymakamı İmrak, 100'ncü hane ziyaretini gerçekleştirdi
- 09Belediye, Kentsel Dönüşüm Projesi için geri sayımı başlattı
- 10Belediye itfaiyesinden yangınlara karşı hayat kurtaran uyarılar
- 11Batman Üniversitesi’nde bu yıl 2602 yeni öğrenci kontenjanı
- 12BATMAN’DA MEZARLIK HİZMETLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 13BATMANLI GENÇ İŞ İNSANI SERHAT AKSOY'UN LONDRA’DAKi BAŞARISI
- 14VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 15BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
Henüz Yorum yok