
Yaz Kur'an kursu öğrencileri için bilgi yarışması yapıldı
Diyanet İşleri Başkanlığının "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlayan ve 3'üncü döneminde sonuna gelen yaz Kur'an kursları, bütün camilerde ilgi gördü.
Bu yılki yaz Kur'an kurslarının sonlarında hem kurslara olan ilgiyi artırmak hem de kurslarda okuyan öğrencilerin bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla kurs hocaları tarafından öğrenciler arasında dini bilgiler alanında yarışmalar düzenlendi.
Bu yarışmalardan biri Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde bulunan Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda okuyan öğrencilere yönelik yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Müftülüğü, Genç MÜSİAD ile kurs hocaları tarafından ödülleri verildi.
Hüseyniye Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Arife Ala, "Yaklaşık 150 öğrenci ile beraber temel dini bilgiler dâhil olmak üzere Kur'an-ı Kerim eğitimini öğrencilerimize aşılamaya çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Batman İl Müftülüğümüz yaz Kur'an kurslarına karşı ayrı bir ehemmiyet gösterdiler. Bizler de bu bağlamda kurslarımızda değişik etkinlikler yaptık. Şu anda da onunla alakalı öğrencilerimizin bir yarışmayla yaz Kur’an kursuna vedasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu cuma günü yaz Kur'an kurslarımız kapanacak. Uzun dönem kurslarımıza belli bir ara girecek. Çocuklarımızın hafızalarına güzel şeyler bırakmak istiyoruz." dedi.
Kur'an kurslarında bulunan 5 sınıfın birincileri tarafından bilgi yarışması yapıldığını söyleyen Ala, "Öğrencilerimiz temel dini bilgiler konusunda yarışıyorlar. Siyer, ahlak ve ibadet derslerini kapsayan ve 30 sorudan oluşan bir yarışma. Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda 5 sınıfımız var. Bu sınıftaki öğrenciler kendi çapında yarıştılar. Her sınıf kendi birincisini belirledi. Şu anda sınıf birincilerimiz yarışıyor. İnşallah 150 öğrencimiz arasında ilk üçümüzü çıkaracağız. Verilen dersler dışında değişik ödüllerle öğrencilerin hafızalarında ve gönüllerinde yer edinmeye çalışacağız. Dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz olacak." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok