
Dicle Elektrik’ten dezenformasyon açıklaması
Havaların soğumaya başlaması ile birlikte artan kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük çalışmalarını yoğunlaştıran Dicle Elektrik, buna paralel hakkında çıkarılan asılsız haberlerdeki artış nedeniyle bir açıklama yaptı. Dicle Elektrik; düzenli fatura ödeyenleri korumak adına sürdürülen kaçak elektrikle mücadeleyi itibarsızlaştırma çabalarının amacına ulaşamayacağını açıkladı.
Dicle Elektrik Dağıtım’dan yapılan yazılı açıklamada, özelleştirmenin gerçekleştirildiği 2013 yılından beri kaçak elektrikle çok yönlü bir mücadele sürdürüldüğünün altı çizildi. Bu mücadele sayesinde bölgedeki kaçak kullanım oranında hatırı sayılır bir düşüş yaşandığına da dikkat çekilen açıklamada, “Şirketimizin sahip olduğu yeni teknolojilerle, bakım-onarım gerektiren yerleri daha hızlı tespit ederek müdahale edebiliyoruz. Özel sektör olarak 1.2 milyar lira ile bölgenin en büyük yatırımını gerçekleştirdik. Bölgedeki enerji altyapısı eskisinden çok daha güçlü ve kaliteli hale geldi, devam eden yatırımlarla daha da güçlü hale gelecek. Dicle Elektrik işini yaptıkça, bölgedeki enerji kalitesi dünya standartlarını yakalayacak. Tüm dağıtım bölgeleri arasında teknolojiye en fazla yatırım yapan şirketlerden biriyiz. Dicle yatırım yapmaya ve çalışmaya devam ettikçe bölge ekonomik açıdan da gelişme fırsatı bulacak, kazanan yine bu bölgedeki vatandaşlarımız olacaktır’’ ifadelerine yer verildi.
KAÇAK ELEKTRİK KULLANIMINDA DÜŞÜŞ
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak gibi belki de Türkiye’nin en zor bölgesinde elektrik dağıtım işini omuzlayan şirketimiz, işini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Elektrik Piyasası Düzenleme Kurumu’nun mevzuat ve yönetmeliklerine uygun biçimde sürdürmektedir. Kaçak elektrik kullanımını önlemeye dönük mücadelemiz aralıksız sürüyor, sürmeye de devam edecek. Kişisel menfaatleri uğruna şirketimizi karalamaya çalışan, bu amaçla dezenformasyon yapan kişi, kurum veya kuruluşlara asla taviz vermeyeceğimizi, kaçak elektrik kullananlara karşı en etkili biçimde mücadeleye devam edeceğimizi bir kez daha duyurmak isteriz.” “Kaçak elektrik yerinde hassas aletlerle yapılan ölçümler sonunda tespit edilip belgelendikten sonra tutanak tutuluyor” ifadelerine de yer verilen açıklamada, “Tüm denetimler mevzuatlar çerçevesinde gerçekleşiyor. Şüpheli görülen sayaçlar ise iddiaların aksine sökülüp, incelenmek üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın İl Müdürlükleri’ne teslim ediliyor.’’ denildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 02Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 03ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 04Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
- 05BASIN, DEMOKRASİNİN TEMEL TAŞIDIR
- 06“BASIN, HAKİKATİ ULAŞTIRMA VAZİFESİNİ ÜSTLENİYOR”
- 0724 Temmuz Basın Bayramı Kutlu Olsun
- 08BAMMED: GAZETECİLİK HALKIN SESİ, VİCDANIN KALEMİDİR
- 09“BATMAN BASINI KIYMETLİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR”
- 10ÖĞRENEN MAHALLELER, BİLİNÇLİ AİLELER PROJESİ SÜRÜYOR
- 1160 SU KUYUSUNDA BAKIM VE VERİMLİLİK ÇALIŞMASI
- 12SEMT PAZARLARI DENETLENİYOR
- 13“TARAFSIZ VE ÖZGÜR BASIN, GÜÇLÜ DEMOKRASİLERİN TEMELİDİR”
- 14GENÇ ASKON’DAN BASIN BAYRAMI BULUŞMASI
- 15BGYC’DEN 24 TEMMUZ MESAJI
Henüz Yorum yok