Akalın köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.
Köy-Der tarafından Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Akalın (Aline) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla köylülerin talebi üzerine ilk kez Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirildi.
M. Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Vedat Yavuz ve Bünyamin Yükselten’in mevlidi ile devam eden etkinlikte, Rehber İlahi Grubundan Vedat Yavuz, Ömer Güneş, Abdullah Olam, M. Şirin Orakçi ve Yusuf Şengül Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.
İlahilerin ardından katılımcılara hitap eden Köy-Der Başkanı Murat Güneş, Hz. Muhammed'in Peygamberliğinden önce kız çocuklarına hayat hakkının tanınmadığını, Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle kız çocuklarının izzet ve şeref gördüğünü anlattı.
Güneş, "Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle zülüm bitti. Hz. Muhammed'in (sav) gelişiyle putlar yıkıldı ve putlaşmış insanlar da yüzüstü düştüler. Allah'ın, İslam'ın ve Hz. Muhammed'in (sav) nuru dünyada ışık verdi ve yükseldi. Allah (cc) ve Hz. Muhammed'in (sav) davasından büyük dava yoktur." dedi.
Hz. Muhammed'in (sav) davasının yayılması için Müslümanların büyük çaba sarf etmesi gerektiğini belirten Güneş, "Bizler Allah (cc) ve Peygamber Efendimizin davasını köylerimizde, şehirlerimizde yayıp büyüteceğiz. Hz. Muhammed'in (sav) davası, sünnetine ve bize getirmiş olduğu Kur'an-ı Kerim'ine bağlılıkla büyür. Çocuklarımızı Kur'an-ı Kerimi öğrenmeye göndermeliyiz. Evlatlarımızı Hz. Muhammed (sav) terbiyesiyle büyütmeliyiz. Kız çocuklarımızı Peygamber'in (sav) emir ettiği Allah-u Teâlâ'nın Kur'an-ı Kerimde beyan ettiği tesettürle örtmeliyiz. Hz. Muhammed'in (sav) davası camideki namaz, oruç, zekat ve hac tek değildir. Davası ahlaktır, edeptir ve tesettürdür." ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından köy çocukları ve sanatçılar tarafından şiir ile ilahilerin seslendirildiği etkinlik, Köy-Der Yönetim Kurulu Üyesi Molla Ahmet Gürceğiz'in yaptığı dua ile son buldu.
Program sonrası yapılan kutlu doğum etkinliğiyle ilgili duygularını İLKHA'ya anlatan köy muhtarı İbrahim Alp, kutlu doğum etkinliklerinin her yerde ve her zaman olması gerektiğini belirtti.
Alp, "Hepimizin mevlidi hayırlı olsun. Allah, Kürt, Türk, Arap tüm Müslümanların birliğine vesile etsin. Allah akan Müslüman kanını durdursun. Peygamber (sav) üzerine salavatlar getirdik. Mevlit ve ilahiler okuduk. Bizler çok memnun olduk. Bizler tüm Türkiye'de bu mevlitlerimizin yapılmasını istiyoruz. Peygamber'in (sav) kutlu doğumunu hatırlamak için bu etkinlikler çok iyi bir vesiledir."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİ’NİN 2026 BÜTÇESİ 12 MİLYAR 300 MİLYON TL
- 02“Son 54 yılın en sert kışı yaşanıyor”
- 03Ruhsatlandırma çalışmalarında rekor
- 04Çiftçi, esnafın talepleri için Ankara yolcusu
- 05Aranan 23 şahıs yakalandı
- 06UYGULAMALI SINAV ÖNCESİ BELEDİYEDEN PİST TEMİZLİĞİ
- 07Başkan Kaplan, Esnafa Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalıdır.
- 08Petrol - İş, “Enflasyon karşısında petrol emekçisinin ücreti eriyor”
- 09Ekmen, "Emekliler toplumun yükü değil, vicdanıdır"
- 10GELECEĞE ATILAN EN BÜYÜK YATIRIM: ALTYAPI MASTER PLANI
- 11Batman’da emekçilerden ortak çağrı : “Sefalete alışmayacağız”
- 12BELEDİYE’DEN BUZLANMAYA KARŞI 24 SAATLİK SEFERBERLİK
- 13BESO Başkanı Çiftçi, “Esnaf için konut, dijital pazar ve sosyal projeler hayata geçiyor”
- 14ŞİKÂYETLERİN YÜZDE 98’İ ÇÖZÜME KAVUŞTURULDU
- 15TARIM PERSONELİNE SINAV MÜJDESİ




Henüz Yorum yok