
‘Kısırlık tedavi edilebilir’
Kısırlık tedavisi ile ilgili önemli bilgilendirmelerde bulunan uzmanlar, kısırlık sorununun çözülebilecek bir sorun olduğunu belirttiler.
Batman’da özel bir hastanede görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Yasemin Afşin, kısırlık tedavisi ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Kısırlık sorununun evliliği olumsuz yönde etkileyebileceğini ifade eden Afşin, “Kısırlık evlilikte boşanmalara yol açan sorunlara neden olabilmektedir. Kadınlar sık olarak kısır olmaktan üzüntü ve utanç duyarlar. Çocuk sahibi olamamak psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır. Çiftlerde biyolojik, psiko-sosyal, ekonomik kültürel olarak önemli sorunlar yaratır. Kısırlık nedenleri yüzde 40 kadından, yüzde 40 erkekten, yüzde 20 her ikisinden kaynaklanmaktadır.” dedi.
Kısırlığın, çocuk isteyen çiftler için stresli bir olay ve çiftlerin ilişkisini yıpratan bir durum olduğunu söyleyen Afşin, “Yaşadığımız toplum gibi geleneksel toplumlarda kadının aile ve toplum içindeki statüsünü belirleyen doğurganlığı ile paraleldir. Kısır çiftler, toplumda çok büyük baskı altındadır ve bu sorunu suçluluk hissi ile herkesten gizleme ihtiyacı duyarlar. Akrabaları ve iş arkadaşlarından sık sık ‘Ne zaman çocuk yapmayı düşünüyorsunuz’ sorusuyla karşılaşırlar ve bu tür sorunların yarattığı travmalara karşı desteksiz kalırlar. Problemlerin uzaması ile eşler birbirlerini suçlamaya başlar ve evlilik olumsuz etkilenir.” ifadelerini kullandı.
Kısırlığın çözülebilecek bir sorun olduğunu belirten Afşin, son olarak şunları söyledi: “Amacımız çiftleri bu olumsuzluklardan uzaklaştırmaktır. Hekim ve hasta işbirliğiyle çözülmeyecek sorunlar değildir. Uyguladığım tıbbi tedavilerle çocuk sahibi olunabilir ve tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak son çare olmalıdır. Bugüne uyguladığım tedavi yöntemleri ile yüzde 90-95’e kadar varan başarılı sonuçlar ile aileler çocuk sahibi oldular. Böylece ekonomik anlamda da kayıplara yaratmadan çocuksuz ailelerin yüzü gülmüş oldu. Çocuksuz aile kalmasın diyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok