
Batman'ın 2 ilçesine yeni hastane yapılacak
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. M. Hakan Pamukçu İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Sason ve Gercüş ilçelerinde mevcut devlet hastanelerin yerine daha yeni ve modern hastanelerin yapılacağını belirtti. Pamukçu, bazı acil durumlarda sevk edilmesi gereken hastaların 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla merkez hastanelerine sevk edildiğini söyledi.
"Sason'da modern bir hastane yapılacak"
Sason Devlet Hastanesinin şu anda toplamda 5 uzman ekiple hizmet verdiğini ifade eden Pamukçu, "Sason'da genel cerrahi, dâhiliye, çocuk hastalıkları, aile hekimi uzmanı ve anestezi uzmanıyla beraber hizmet vermektedir. Hastanenin kendi bünyesinde ameliyathane ve birinci basamak yoğun bakım servisi bulunmaktadır. Bunun dışında diyaliz hizmetlerini de hastanemizde görmek isteyen vatandaşlarımız Sason Devlet Hastanesinde bu hizmetleri alabilmektedir. Fakat devlet hastanesinin daha yeni ve daha modern yapılmasıyla ilgili bir proje Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Arsasının tahsisi ile ilgili sıkıntılar giderildi. Şu anda Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünün proje aşamasındadır. Proje aşaması da bittikten sonra ihale aşamasına geçilecek. Yakın bir süre içerisinde Sason'a daha yeni daha modern bir hastanenin kazanılması için inşaata başlanacağını tahmin ediyoruz." dedi.
"Sevkler 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla yapılıyor"
Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Sason Devlet Hastanesine düzenli olarak kadın doğum hastalıkları uzmanı takviyesi yapıldığını söyleyen Pamukçu, Gercüş ve diğer ilçelere de bu takviyenin yapıldığını söyledi.
Sevk edilen hastaların tam teşekkülü ambulanslarla sev edildiğini belirten Pamukçu, "Hastaların sevk edilmesi gereken durumlarda yine Sason Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan 112 tarafından tam teşekküllü ambulansla merkez hastanelere sevk yapılabilmektedir. Özellikle doğum vakaları ile ilgili ve acil müdahale edilmesi gereken tüm vakalarla ilgili 112'ye bağlı tam teşekküllü ambulanslarımızla bütün hizmetler verilmektedir. Her ne kadar ambulansta doğum gibi olayların olmasını istemezsek de sağlık hizmetlerinde bazen ani gelişen durumlara karşı 112'ye bağlı çalışan sağlık personellerimiz doğum konusunda da ve yeni doğan bebeğe müdahale konusunda da tam bir şekilde eğitimlerini almış bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.
"Gercüş'te de modern devlet hastanesi inşaatına başlanacak"
Gercüş ilçesinde yapımına başlanacak olan yeni ve modern devlet hastanesiyle ilgili bilgi veren Pamukçu, şunları söyledi: "Gercüş ilçemizde de yine Sason'da olduğu gibi hastanemiz hizmet vermektedir. Gercüş'te de ameliyathanemiz, yoğun bakımımız, genel cerrahi uzmanı, dahiliye uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı ve aile hekimi uzmanıyla beraber hizmet verilmektedir. Merkezden kadın doğum uzmanlarıyla desteklenmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerine neden olabilecek herhangi bir durum söz konusu değildir. Fakat Sason'da olduğu gibi Gercüş'te de yeni bir hastane yapılması projesi Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. TOKİ tarafından ihalesi yapıldı. Yakın bir süre içerisinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılıp inşallah bu konuda inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başlayacak.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 02KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
- 03BATMAN’IN TURİZM DEĞERLERİ, TUR OPERATÖRLERİNE TANITILDI
- 04MASA TENİSİNDE BATMAN RÜZGÂRI
- 05HASANKEYF’TE GENÇLİK BULUŞMASI
- 06HOBİ BAHÇELERİNE YIKIM GÜNÜ: KÖYLÜLERDEN TEPKİ VE ATEŞLİ PROTESTO
- 07YENİ YERLEŞİM ALANLARININ SU SORUNUNA KALICI ÇÖZÜM
- 08BATMAN’DA 282 DEV PROJE TAKİPTE
- 09Tasarruf Bilinci Kırsala Yayılıyor
- 10GENÇ HASTAYA ÇENE AMELİYATI BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 11TPAO’DAN BATMAN’DA 5 MİLYON 280 BİN VARİLLİK PETROL ÜRETİMİ
- 127 AYDA 4 BİN 560 İŞLEM!
- 13HÜDA PAR, GENÇLİK POLİTİKALARINI MASAYA YATIRDI
- 14“GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ”
- 15Batman’da Kavurucu Sıcaklara Karşı Soğuk Limonata ve Su Dağıtımı
Henüz Yorum yok