
Batman’da kentsel dönüşüm semineri verildi
Mimar ve Mühendisler Grubu Batman İl Temsilciliği tarafından aylık düzenlenen “Biz Bize Konuşmalar” programı kapsamında kentsel dönüşüm uygulamaları mimar ve mühendislere tanıtıldı.
Konuyla ilgili bilgilendirme semineri, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünden Harita Mühendisi M. Ali Oduncu tarafından verildi.
Kentsel dönüşüm uygulamaları tanıtım programı konulu etkinliğe katılan Oduncu, mimar ve mühendislerden oluşan grup üyelerine Kentsel Dönüşüm Yasası uygulamaları kapsamında, riskli binaların tespit süreci, yıktırılmaları, yıkım sonrası uygulamalar, finansal destekler, kira yardımları, başvuru süreci konularında bilgilendirme yaptı.
Seminerde; Ruhsatlı veya ruhsatsız yapıların Kentsel Dönüşüm yasasından istifade edebilecekleri, riskli binaların yıktırılması halinde 18 aylık kira yardımı yapılacağı, Batman için aylık kira yardımının 625 TL olarak belirlendiği ayrıca Tapu, Belediye, Noter, Kadastro ve benzeri kurum harçlarından muaf olduğu konularına değinildi.
Oduncu, ülkemizde pek çok binanın mühendislik hizmeti almadan yapıldığı, malzeme ve işçilik açısından tekniğe uygun olmadığı, özellikle beton kalitesinin çok düşük olduğu ve deprem açısından risk taşıdığının belirlendiğini söyledi.
Oduncu, bu yüzden ekonomik ömrünü tamamlamış, eski binaların yenilenerek, modern, deprem yönetmeliğine uygun, mühendislik hizmeti alan yapıların, yaşam alanlarının tasarlanmasının büyük önem arz ettiğini belirtti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mimar ve Mühendisler Grubu Batman il Temsilcisi Murat Altun, “Bu etkinlikle ilimizde faaliyet gösteren mimar ve mühendis üyelerimizin kentsel dönüşüm uygulamalarının faydaları ve karşılaşılan problemlerin çözümlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Her ay düzenlediğimiz biz bize konuşmalar adı altındaki toplantılarında kamu, kurum ve kuruluşlarımızdan belirlediğimiz konu hakkında uzman yetkilileri davet ederek bilgi alışverişini sağlamayı çalışmaktayız. ” dedi.
Program mimar ve mühendislerden gelen soruların cevaplamasıyla son buldu.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA FELÇ RİSKİ OLAN HASTA FİZİK TEDAVİYE ULAŞAMIYOR
- 02ODUNCU:BU SESSİZLİK KABUL EDİLEMEZ
- 038 YAPI KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI
- 04HASANKEYF’TE GECE IŞIKLARI TARİHLE BULUŞTU
- 05TPAO BULVARININ KALDIRIMLARI YIKANDI
- 06HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07BATMAN TIMOKLULAR DERNEĞİ’NDEN FİNAL MAÇI DAVETİ
- 08BELEDİYEDEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI
- 09VALİLİKTEN ÖĞRENCİLERE MATEMATİK KURSU
- 10HASANKEYF’İN GELECEĞİ İÇİN PROJELER MASAYA YATIRILDI
- 11PETROLSPORLU MİNİKLERDEN 5 MADALYA
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN BASIN BAYRAMI MESAJI
- 13Fırat: “Basının Susturulması, Bir Ülkenin Geleceğini Karartır”
- 14ÇAMLITEPE MEZRASI MODERN YOLA KAVUŞUYOR
- 15Asma’dan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı Mesajı
Henüz Yorum yok