Batman’da 155 bin kişi aşılandı
Batman’da aşı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, 220 bin doz aşının yapıldığını aktardı.
Aşı çalışmalarının titizlikle devam ettiğine işaret eden Pamukçu, "İlimiz genelinde 155 bin kişi aşılanmış olup, toplamda ise 220 bin doz aşı yapılmıştır. Ayrıca, Batman’da başlatmış olduğumuz aşı seferberliğinde her gün 150 mobil ekip sahaya çıkarak, her evin kapısını çalmakta ve açılan her kapıda ev sakinlerini aşıya davet etmekteyiz. Aşılarını yaptırmak isteyen vatandaşların aşıları anında uygulanırken, aşı hususunda çekimser olan vatandaşlarımızı da detaylı bir şekilde bilgilendirerek aşıları yapılmaktadır.” dedi.
Aşı olanlarda hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalmanın tespit edildiğini vurgulayan Pamukçu şöyle devam etti:
“Ayrıca kamu, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerimizde bulunan aşı noktalarımızda da aşılama çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bilinmelidir ki, Covid-19 ile mücadelemizde aşılamanın büyük faydalarını görmekteyiz. Aşı olan vatandaşlarımızın hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalma tespit edilmiştir. Bunu nedenle uzun vadede rahat bir nefes alabilmek için çekirdek aileden başlayıp, tüm sevdiklerimizi aşı olmaya sevk edelim.”
“Kurban Bayramı kritik virajımız”
Kurban Bayramı’nın yaklaştığını, bayramla birlikte vaka sayısının artabileceğinden endişe duyduğunu belirten Pamukçu, “Gelenek ve göreneklerimiz bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırdığından dolayı, bu durumun vaka sayılarında da artışa neden olabileceği endişesi taşımaktayız. Bayram hareketliliğinin bizim için en kritik viraj olduğunu unutmamalıyız. Tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak, telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Normale dönmek için en önemli adım aşı olmaktır. Bu sebeple bayram öncesi daha fazla aşılama yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız aşıya karşı daha çok duyarlı olmaları bir an önce aşılarını yaptırmalarıdır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına lütfen aşımızı yapalım. Yapalım ki, sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar yaşayalım.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Ramazan ayında kırmızı ete zam gelir mi?
- 02TOPRAKLA BULUŞAN YÜZLERCE FİDAN…
- 03ZABITA'DAN 12 İŞLETMEYE CEZA
- 04KIZARTMA YAĞINDAN UYUŞTRURUCU ÇIKTI
- 05HASANKEYF’TE TUR REHBERLERİNE TANITIM PROGRAMI
- 06“VATANDAŞIN OMZUNDAKİ BÜYÜK YÜKÜ HAFİFLETİYORUZ”
- 07BAŞKAN DEMİR’DEN RAMAZAN AYI MESAJI
- 08Diyetisyen Bağcı’dan Ramazan’da Gece Atıştırmalarına Dikkat Uyarısı
- 0945 KİLOGRAM METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ
- 10BATMANLI SİYASİLERDEN RAMAZAN-I ŞERİF MESAJLARI
- 117 ALANDA 6 İL BİRİNCİLİĞİ
- 12REAL KONAK HOTEL GOTÜRKİYE PLATFORMUNDA
- 13NASIROĞLU’NDAN İLUH DEVLET HASTANESİ’NE ZİYARET
- 14“RAMAZAN, PAYLAŞMA AYIDIR”
- 15POLİSLER ÇAY KENARINDA TEK TEK BİLGİLENDİRDİ




Henüz Yorum yok