
10 EKİM DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü bir mesaj yayımladı;
10 Ekim günü, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu tarafından “Dünya Ruh Sağlığı Günü” olarak kabul edilmektedir. Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” olarak belirlenmiştir. Bu tema çerçevesinde yeni neslin ruh sağlığının korunması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık yaratmayı, uzun vadeli çalışmalarımızda ise gençlerin dayanıklılığını arttırmayı ve önlenebilir ruhsal hastalıkları önlemeyi hedeflemekteyiz.
Gençlik dönemi, bireyin yetişkin rolüne hazırlandığı, kimliğini oluşturmaya başladığı çok önemli bir dönem olmakla birlikte, önemli ruhsal hastalıkların ortaya çıkma riskini de barındıran bir dönemdir. Günümüz gençleri daha önceki dönemlerden daha farklı ve daha hızlı değişimlerin olduğu bir dönemde yaşamakta, yoğun olarak teknolojik gelişmelere maruz kalmaktadır. Bu hızlı değişim ve gelişmeler, onların hayatında olumlu olduğu kadar, doğru olarak desteklenmediğinde olumsuz bir takım etkilere de sebep olabilmektedir. Gençlerin birçoğu teknolojinin sunduğu sanal ilişkilerle bağ kurmaya çalışırken, sosyal etkileşimin azlığı onları yalnız hissettirmektedir. Ruh sağlığını güçlendirecek ya da psikososyal destek alabilecekleri doğru kaynakları da bilememektedir. Bu nedenle onların doğru yönlendirilmeleri ve psikososyal yönden aradıkları destekleri nereden bulacakları konusunda bilgilendirilmeleri gerekmektedir.
Gençler ve ruh sağlığına dikkat çekmek üzere 10 Ekim’de İlimizde Batman Üniversitesi Merkez Kampüste, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi’nde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki İl Halk Kütüphanesi’nde ve sağlık merkezlerimizde eş zamanlı olarak gençlere ve öğrencilere yönelik Psikolojik Dayanıklılık konulu seminer verilecektir. Batman Üniversitesi Merkez Kampüsteki etkinlikte Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM ) danışanları tarafından resim ve sergi gösterisi yapılacaktır. Ayrıca Ruh Sağlığı alanında hizmet veren Müdürlüğümüze bağlı diğer birimler tanıtımı yapılarak, verilen hizmetler hakkında kısa bilgilendirme yapılacaktır.
Gençler geleceğimizin teminatıdır ve geleceğimiz gençlerin sağlıklı, mutlu ve üretken olmalarını dileriz.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01NASIROĞLU “KAOS VE RANT ANLAYIŞINA PRİM YOK”
- 02GÜÇ AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
- 03Belediye, park ve bahçelerde bakım ve onarım çalışmalarını sürdürüyor
- 04Afrodit İç Giyim’de Okul Hareketliliği Başladı
- 05UYUŞTURUCU SUÇUNDAN ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
- 06BAT-RAY TANITILDI
- 07ARAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI
- 08BATMAN VAKFI KURULUŞ ÇALIŞMALARINI HIZLA SÜRDÜRÜYOR
- 09HÜDA PAR Heyeti Kürdistan Bölgesinde temaslarda bulundu
- 10TAŞ “BU SEKTÖRDE YILDIZLAR KAZANIYOR, EMEKÇİLER SÜRÜNÜYOR”
- 11BELEDİYEDEN TEKSTİL ATIKLARINA YÖNELİK DENETİM
- 12Doğru teşhis Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde konuldu
- 13BATMAN’DA TÜTÜNLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI
- 14HASANKEYF KALESİ GECE DE ZİYARETE AÇILDI
- 15HEDEF 3’TE 3!
Henüz Yorum yok