
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
'BATMAN, 6.2'LİK DEPREMİ KALDIRACAK GÜÇTE'
Batman Çevre Platformu tarafından "Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Tedbirler" konulu panel düzenledi. Panelde Türkiye ve Batman'da olabilecek depremler ele alındı.
Batman Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda düzenlenen Panelin Moderatörlüğünü TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Batman İl Temsilcisi Sadettin Onur yönetti. Panele, Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Akademisyen ve Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Şefik İmamoğlu, Akademisyen Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serhat Demirhan ve Avukat İlknur Tel Altungök panelist olarak katıldı. Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Türkiye haritasında sarı içinde kırmızı yerler var. Sarı, kırmızı. İşte buraları çok tehlikelidir. Şimdi bu demektir? Deprem üreten kırıkların içinde sarsıntıya çok duyarlı yerler demektir. Mesela bunlardan bir örnek Adıyaman'ın güneyindeki yerler, Kilis'in güneyindeki yerler, Hatay, Antakya'dan bulunduğu yerler, Defne, Kahramanbarış'ın olduğu yerler, Elazığ'ın bulunduğu kesimler, Muş Ovası'nın olduğu yerler. Sarı, kırmızı olan yerlerden korkacağız" dedi.
.jpg)
Prof. Dr. Ercan, "Batman'ı düşündüğümüz zaman, Batman büyük depremlerin ürediği, bir diğer yer değil. Garzan Dağı'nın güneyindeki kırıklardan sıkıştırıverse, 'ben burada çok büyük bir deprem yapmak istiyorum' dese, üretebileceği deprem büyüklüğü ancak 6, 6.2 şidetinde olur. Batman'ın bu yeni yapılaşması, 6.2'lik bir depremi kaldırır. Batman'ın, yıkım eşit değeri 6.5'tir. Batman'ın da yıkım yapabilmesi için 6.5'dan daha büyük bir deprem olması gerekiyor. Ya da dolaylı olabilecek 7. 2"lik, 7. 5'lik gibi depremler Batman'ı etkiler mi? Etkiler. Yani bir yerde ille de depremlerden etkilenmek için o yerden kırık geçmesi gerekmiyor.İstersen kırığın üzerinde dahi yapı yaparsın. Önemli olan yapının göçmemesidir. Batman'da ne yazık ki, yeraltı suları çok sığ. Yeraltı suları 2 ile 9 metre derinlikte birçok yerde. Eğer yeraltı suları 20 metreden daha sığsa o yapı depremden etkilenir" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok