GASTRONOMİ FESTİVALINA REKOR KATILIM
Gastronomi Festivaline yoğun ilgi
7 Bölge ve 81 ilden geleneksel lezzetleri bir araya getiren ve bir hafta süren Gastronomi ve Kültür Sanat Festivaline 300 binin üzerinde kişi katılım sağladı.

300 BİNİ AŞAN REKOR KATILIM…
Bu yıl ilki düzenlenen Gastronomi ve Kültür Sanat Festivalinde her bölgeden yedi şehrin lezzet ve el sanatları Batman’da buluşturuldu. Bir hafta süren ve günde ortalama 50 bin kişinin katılım sağladığı festivalde 300 binin üzerinde vatandaş etkinliği ziyaret etti. Festival süresince her gün farklı bir bölgenin yöresel yemeği ile Batman ve ilçelerine ait yerel lezzetler ziyaretçilere ücretsiz ikram edildi. Batman’ın çok özel sokak lezzetleri ve yaklaşık 130 stant fuar alanında yer aldığını söyleyen Batman Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, “Tüm ilçelerimizde başlattığımız bir gastronomi kültür sanat festivali başlatmıştık. Her 5 ilçemizde tamamladık Batman’da bu hafta bunun finalini yapmak istedik. İlk gün dünyaca ünlü şefimiz Ebru Baybara Demir geldi buraya bütün bölgelerimizden yöresel coğrafi işaretli ürünlerimizle bize bir aş bir çorba pişirdi ve vatandaşlarımıza çorbaları dağıttık” dedi.
.jpg)
50 BİN HEDİYE ÇEKİ DAĞITILDI…
Festival sürecince 7 gün boyunca Batman ve ilçelerin lezzetlerini ücretsiz vatandaşlara dağıtıldığını aktaran Gürbüz, “7 gün boyunca hem diğer bölgelerimizin hem Batmanımızın ve ilçelerimizin lezzetlerini vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ikram ettik. Her gün bir bölgenin bir ilçenin lezzetini birleştirip burada vatandaşlarımıza sunduk. Gün içerisinde stantlarımızda yine gelen vatandaşlarımıza ikramlarımız oluyor. Şöyle bir güzelliğimiz oldu. Çocuklarımızı unutmadık. Onlara bir çocuk sokağı oluşturduk. Orada gün boyunca onlara yönelik etiklik devam ediyor. Valimizin öğrencilere bir hediyesi oldu kitap fuarında olduğu gibi her biri 50 TL değerinde, 2 milyon 500 değerinde 50 bin adet hediye çeki çocuklarımıza dağıtık. Bu çocuklar alanımıza geldiği zaman istedik ki hem bizim hem de şehir dışından gelen misafirlerimizin yöresel lezzetlerini tadabilsinler” şeklinde konuştu.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA
- 02BAŞKAN ŞANSİ’DEN ESKİ HAL ESNAFINA ZİYARET
- 03BESOB Başkanı Kaplan’dan Mali Müşavirler Odası’na ziyaret
- 04Nitelikli dolandırıcılıktan 35 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı
- 05Çiftçi: “Esnafa kapılarımızı sonuna kadar açtık, devam etmeye hazırız”
- 06Mehmet Tekin Adaylığını Açıkladı
- 07ŞEHİRDE 4 GÜN SÜRECEK SÜRPRİZ UYGULAMA
- 08ÇÖP KONTEYNER SAYISI ARTIYOR
- 092.KUZEY ÇEVRE YOLU MARANGOZ VE MOBİLYACILAR SİTESİNDEN GEÇECEK
- 10MAVİ YEŞİL BATMAN’DA 2. ETAP BAŞLADI
- 11MALİ MEVZUAT İÇİN İKİ ODA ARASINDA TEMAS
- 12850 ÇOCUĞA MONT VE BOT YARDIMI
- 13STK’lardan Necat Nasıroğlu Külliyesi İçin “Manevi Kimlik Korunsun” Çağrısı
- 14YÖRESEL LEZZETLER KAPANIŞ PROGRAMI YAPILDI
- 15TEKSTİLDE KRİZ DERİNLEŞİYOR, GENÇ İSTİHDAMI TEHLİKEDE




Henüz Yorum yok