
Balık pişirmeden önce bu haberi muhakkak okumalısınız!
Balık pişirmeden önce bu haberi muhakkak okumalısınız!
Akşam yemeğinde balık yapmayı mı planlıyorsunuz? Pişirmeye başlamadan önce öğrenmeniz gereken 5 şey var...
Tava veya ızgara sıcaklığı balık pişirme konusunda son derece önemlidir. Tava tam ısınmadığında balıkları pişirmeye kalkarsanız, muhtemelen çevirme aşamasında balığın bir kısmını tavada bırakmış olacaksınız. Profesyonel şefler, balığı tavaya koymadan önce en az 3 dakika ocakta tavayı ısıtırlar. Sıcak ızgara ve tavada balığı çevirmek son derece kolaydır, aynı şey donmuş balıklar için de geçerlidir.
Balıkları çok uzun süre pişirmeyin. Aksi halde onların kurumasına ve doğal lezzetlerini yitirmesine neden olursunuz. En temek kural balığın bir kısmını 10 dakika pişirmektir. Yani yarı saydam opak halden beyaza dönmelidir.
Balık pişirirken asla maşa kullanmayın. Onun yerine lastik ya da metal spatula kullanılmasını öneriyor uzmanlar. Maşayla balığa sürekli olarak dokunmak ya da balığı maşa ile tutmak, deri tabakasını parçalayarak kendi lezzetli suyunun dışa akmasına neden olur. Bu yüzden spatula kullanmak en doğrusudur Yapmanız gereken şey; balığın rengi beyaza döndüğünde ters çevirmek!

Balığı oda sıcaklığında ya da suyla çözmek, içindeki bakterilerin büyümesine ve çoğalmasına neden olur. Bunun yerine buzdolabında çözdürmeyi deneyin. Bu yöntem için balığı pişirmeden 1 gece önce buzluktan çıkarmanız uygun olacaktır.

Satın almadan önce balığı iyi bir şekilde inceleyin. Önce gözlerden başlayın. Taze ve sağlıklı balığın gözleri net ve parlak olmalıdır. Bütün bir balık parlak görünmeli, ve aynı zamanda yüzeyini kaplayan bir incelik olmamalıdır. Balığın kokusuna dikkat etmeli. Taze balık okyanus gibi kokar. Balık kokusu sandığımız şey ise balıkların içindeki yağların, çürüme ve bayatlama işareti olarak oksitlenmesidir.

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Trafik kazasında bir kişi ağır yaralandı
- 02BATI ÇEVREYOLUNDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
- 03AYDINKONAK TRAFO MERKEZİ İNCELENDİ
- 04BATMAN TEKNOKENT’TEN 3 MİLYON DOLARLIK İHRACAT
- 05BANKA MÜDÜRLERİYLE NEFES KREDİSİ TOPLANTISI
- 06TARIMA DAYALI SERA OSB’NİN KURULUŞ SÜRECİ TAMAMLANMAK ÜZERE
- 07Başkan Kaplan’dan barış sürecine destek çağrısı
- 08KUZEYBATI ÇEVRE YOLUNA MODERN DOKUNUŞ
- 09KAÇAK TELEFON VE SİGARALARA EL KONULDU
- 10BAYINDIR’A ALTERNATİF YOLLAR!
- 11“İSLAM ÜLKELERİ DERHAL HAREKETE GEÇMELİ”
- 12160 Kur’an Kursu öğrencisine teknoloji bağımlılığı eğitimi
- 13“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 14BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 15İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
Henüz Yorum yok