
Batman 7 proje ile TÜBİTAK Türkiye finaline katılıyor
Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, kentin TÜBİTAK 2204-A yarışmalarında 12 ana alanın 7’sinde birincilik alarak başarısını gösterdiğini söyledi.
Kurtaran, “TÜBİTAK projelerinin ana amacı lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, öğrencilerin çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamaktır. Bunun yanında ülkemizde bilim temelli bilgi ve teknoloji üretimi ile milli teknoloji hamlesine ve bunun için ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynaklarının gelişimi süreçlerine katkı sağlamak amacıyla; gençlerimizi düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya teşvik ederek gelecekte karşılaşacakları problemlere çözümler üretebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmaktadır.” dedi.
Batman’ın, bölge finalinde şehri 32 projeyle temsil ettiğini belirten Kurtaran, “52 yıldır ülkemizin gençlerine bilimi, araştırmayı, incelemeyi, tasarım yapmayı sevdiren TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Yarışması’na her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimiz büyük bir heyecan ve özveri ile katılmıştır. Şehrimiz bu yıl yaptığı 283 proje başvurusu ile bölge düzeyinde ikinci, ülke düzeyinde on birinci sırada yer almıştır. Başvurulan 283 proje içerisinden yapılan ön değerlendirme sonucunda bölge finalinde şehrimizi 32 proje temsil etmiştir.” diye konuştu.
Yapılan bölge sergisi sonucunda toplam 9 projelerinin bölge düzeyinde derece aldığını aktaran Kurtaran, “Bu 9 proje içerisinden 7 projemiz birincilik almıştır. Bu 7 projemiz bölgemizi temsilen Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır. Geriye kalan iki projemiz bir ikincilik bir üçüncülük almıştır. Salgın gibi bir zorlu süreçte vazgeçmeyerek emek veren tüm öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik ederiz. Türkiye finalleri için kendilerine başarılar dileriz.” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, MÜDÜRLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ
- 02BATMANLI HEMŞEHRİMİZE ÖNEMLİ GÖREV
- 03ETİKET VE FİYAT DENETİMİ YAPILDI
- 04KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 8.940 PAKET ELE GEÇİRİLDİ
- 05BAKAN MEMİŞOĞLU’NDAN BATMAN’A TEŞEKKÜR BELGESİ
- 06ESKİ EHLİYETLERDE SON GÜN 31 TEMMUZ
- 07AŞIRI SICAKLAR TRAFO PATLATTI
- 08YENİ TARIM İL MÜDÜRÜ GÖREVİNE BAŞLADI
- 09TAZELENME ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR
- 10LİSE ÖĞRENCİSİNDEN GAZZE’YE ANLAMLI DESTEK
- 11HOBİ EVİ SAHİPLERİNDEN PROTESTO
- 12İLK YARDIMI ÖĞRENİYORLAR
- 13BATMAN’I YÜZMEDE GURURLA TEMSİL ETTİLER
- 14Batman’da Kamu Yönetimine ‘Sabahın Bereketi’ damgası
- 15KÖYLERİN ULAŞIM KONFORU ARTIYOR
Henüz Yorum yok